Doc. JUDr. Miroslav Němec, Ph.D.

  • NÁR.SOC.
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.11.2013 0:21:05

Nechte už laskavě těch řečí o „puči“ a začněte jednat o sestavení vlády!!!

Nechte už laskavě těch řečí o „puči“ a začněte jednat o sestavení vlády!!!

Nechci být špatným prorokem, ale mediální „šaškárna“, kterou už od voleb předvádí nezkušené, ale přespříliš ambiciózní, vedení ČSSD, tu stranu natolik poškodilo, že to bude mít za následek obrovský odliv jejich příznivců i voličů.

Přitom měla tato strana „našlápnuto“ velmi vysoko a to zejména díky tragikomickým aktérům ODS, TOP 09 a VV, kteří doslova zlikvidovali celou českou pravici. V případě ČSSD jde o stranu, kterou již od počátku devadesátých let volili takřka všichni levicoví voliči a většinou i bývalí, i současní komunisté, kteří si vyhodnotili situaci tak, že dávat tehdy svůj hlas komunistům je vcelku zbytečné, neboť i kdyby komunisté volby vyhráli, stejně by, za Havla a jeho politické „demokratické“ garnitury, nebyli k vládě nikdy připuštěni, byť se sám Havel dostal ke svému prezidentskému úřadu právě a jen hlasy komunistických poslanců. Zřejmě proto je pak už, jako prezident, nikdy nikam oficiálně ani nepozval. Asi by si vzpomněl na to, jak ho tehdy „stádoidně“ poslušní komunističtí poslanci Federálního shromáždění ČSSR, jednomyslně zvolili prezidentem a všichni by se pak museli dlouho stydět.

Vzestupu počtu volebních preferencí ČSSD značně napomohl již v devadesátých letech minulého století právě Miloš Zeman, ale protože přespříliš vyčníval a nejen svou ekonomickou erudicí, ale i přiléhavými bonmoty „ubíjel“ ostatní, kteří se v této straně drali k moci, byl vlastními lidmi hodně nechutně zlikvidován. Kdyby se však již tehdy „nesoudní mladíci“ nedrali k moci tak vehementně, mohli mít svého prezidenta na Hradě, svoji vládu i místopředsedu Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Velká škoda, že si Miloš Zeman k sobě vybral právě takové spolupracovníky a velká škoda, že s nimi nevyrazil dveře okamžitě, když zjistil, že jde o bohapusté kariéristy, kteří jsou schopni podrazit i jeho. Zásadní chyba!

Obdobně se tato, původně k lidem přátelská levicová strana, zachovala i k dalšímu svému výraznému vůdci - Jiřímu Paroubkovi, který ji právě díky své pracovitosti, organizačním schopnostem a snaze udělat konečně něco pro slušné a pracovité lidi, doslova vytáhl z „propadliště dějin“ a vyhrál volby i přes všechny podrazy ze strany pravicových (původně však většinou levicových) „převlékačů“ kabátů z ODS, jimi objednané a jakoby nechtěně zveřejněné, ale hlavně lživé „Kubiceho zprávy“. A když Paroubek odešel – sice středem – jako vítěz voleb, ale podle mého názoru to dělat neměl (!!!!), uvolnilo se místo pro ctižádostivé sotva dostudované a nezkušené mladíky a začaly opět vzájemné souboje, nikoliv práce pro lidi této, pravicí zdevastované, země.

Místo, aby se vedení ČSSD sjednotilo, poučilo se z chyb minulosti, vneslo do jednání strany mladý duch, pozvali mezi sebe zpět zkušeného Jiřího Paroubka, a začalo se skutečně něco dělat pro občany, což lidé očekávali, nastal v ČSSD další obrovský boj o funkce ve vedení strany, pak zase boj o kandidátky a o pořadí jednotlivých aktérů na nich, občas okořeněné dokonce i žalobami vlastních členů na vlastní stranu, pak další „podraz“ na Miloše Zemana v nominaci na prezidenta, kde byl místo něho nominován sice ambiciózní a vzdělaný, ale nevolitelný, Jiří Dientsbier jun., kterého se však touto nominací hodlalo vedení ČSSD pouze „zbavit“, aby jim do toho odborně „nekecal“ a náhodou se nestal jejich předsedou, což by zcela jistě jejich tajné plány zhatilo.

Pak následoval přímo „bombastický“ sjezd, na němž zvláště „exceloval“ sociálnědemokratický „ekonom“ Mládek, který v přímém přenosu doslova urazil všechny živnostníky, OSVČ a drobné podnikatele a již tehdy připravil tuto stranu minimálně o 10 % voličských hlasů. A naši lidé nezapomínají, nepodceňujte je. Další „šaškárna“ na závěr tohoto sjezdu jen dala všemu korunu, neboť řadě lidí připomněla návštěvu L. I. Brežněva v osmdesátých letech minulého století v Praze a většině lidí začalo být jasné, jak to bude nadále se sjednocováním české levice.

Od volby ČSSD odradily naše voliče i přehnané požadavky této strany na nutnost zavedení registračních pokladen (tj. mínus dalších 5 % voličů), což nikdo z OSVČ nechce a rovněž i opakované „strašení“ s nutností prokazovat svůj majetek, což odmítají snad úplně všichni, mimo bezdomovců, kteří žijí v lese a nemají, mimo ukradených železných armatur či litinových krytů kanálů ze silnic, vůbec nic (tj. mínus dalších 5 % voličů). A volební výsledek ČSSD je tím jasně daný, neboť takřka 20 % voličů ČSSD přešlo jednak k Andreji Babišovi, o kterém si všichni myslí, že má již tolik peněz, že snad už krást nebude a pak k Tomio Okamurovi, který produkuje i takové líbivé „perly“, jako, že třeba zařídí, že budou všichni telefonovat zdarma, apod., čemuž však může věřit pouze naprostý analfabet.

V současné době, kdy je již celá společnost doslova znechucena neustálými aférami členů vedení ČSSD a jejich ještě více nechutnou medializací ve všech sdělovacích prostředcích, která jim však pouze škodí, a z čehož zřejmě náhle onemocněl i sám pan prezident, protože dívat se na to již nedá, lidé očekávají, že konečně započnou konstruktivní jednání o sestavení nové české vlády, která vyvede tuto zemi z „marastu“ minulých pravicových vlád a dá obyčejným a slušným lidem práce jakou-si naději.

Proto již laskavě zanechte dohadů, sporů a mediálních „šaškáren“, začněte se chovat státotvorně a dělejte konečně něco pro obyčejné a slušné lidi. Jinak, byť jste doposud stranou lidmi privilegovanou, skončíte na smetišti dějin!

Doc. JUDr. Miroslav NĚMEC, Ph.D.

Stínový ministr vnitra za LEV 21

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama