Doc. JUDr. Miroslav Němec, Ph.D.

  • NÁR.SOC.
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.07.2013 22:58:12

Neúčast bývalých ministrů na prezidentské večeři je vrcholem jejich arogance

Neúčast bývalých ministrů na prezidentské večeři je vrcholem jejich arogance

Prezident Miloš Zeman pozval podle protokolárních zvyklostí odstupující vládu na Pražský Hrad na rozlučkovou večeři a jen toto pozvání spatřilo světlo světa, již se – samozřejmě, že přes média – ozvali někteří ministři s tím, že se této večeře nezúča

Vztah těchto pravicových ministrů a potažmo i celé této Nečasovy vlády, která byla vůbec nejhorší českou vládou v našich novodobých dějinách, k prezidentu Zemanovi je dostatečně znám a nevychází ani tak z toho, že Miloš Zeman je inteligentní a hlavně lidový levicový politik, který ví, co chce, ale zejména z toho, že doslova převálcoval jejich pravicového kandidáta Schwarzenberga, kterého chtěl na Hrad dosadit bývalý ministr financí Kalousek, který si v této - duchem chudé - vládě dělal vždy - co chtěl. Bylo jasně vidět, že pan Kalousek, na rozdíl od ostatních členů této mizerné vlády, vždy myslel hlavou, myslel politicky, viděl hodně dopředu, politicky intrikoval, systematicky ničil jakoukoliv konkurenci jen vystrčila růžky, aby sám vynikl a právě proto mu doposud všechny jeho plány vycházely podle jeho představ. Je třeba přiznat, že ministr financí Kalousek, ač původně chemik z pražského Mitasu, vždy ostatní členy vlády (vyjma snad jen ministra školství prof. Fialy), inteligenčně převyšoval o několik tříd a jeho politické ambice byly vždy značně vysoké, leč nepracoval pro občany, ale většinou jen pro sebe. Teď však - s Milošem Zemanem - přišla na vládu studená sprcha a jistě nastane i nezbytné vystřízlivění.

Na Hradě by totiž „spícího monarchu s motýlkem“ viděl rád nejen pan Kalousek, ale i někteří další ministři, a poslanci, kteří by ho tam nutně potřebovali zejména poté, co přijdou o svou poslaneckou imunitu, která je doposud ochraňovala ve všem, co podnikli i proti lidem této země a hlavně poté, co policie konečně „opráší“ jejich zatuchlé letité operativní a vyšetřovací spisy, na které doposud nemohla ani sáhnout a začne konat podle zákona. Jejich poslední nadějí byl totiž právě manipulovatelný Schwarzenberg, který by těm obviněným chudákům politikům, kteří tady - jistě nevědomky - rozkradli takřka celý stát a zbytek zaprodali zahraničním mafiím, z vděčnosti nad svým zvolením, jistě podepsal cokoliv, nikoliv pouze  nějakou amnestii, kterou vyhlásil – jako odměnu svým příznivcům - bývalý prezident Klaus.

Zvlášť výmluvné je vyjádření pana Kalouska, který jako vždy, pózoval před televizními kamerami jako první, že Miloš Zeman nejedná v souladu s Ústavou, a pak také i všude spícího ministra zahraničí, který jako hajný měl tu drzost celé tři roky likvidovat naši, již tak ubohou, zahraniční politiku, navíc ve funkci místopředsedy vlády, odmítl jmenovat velvyslancem prvního (a zřejmě i posledního) českého kosmonauta – Ing. Vladimíra Remka, tedy vysokoškolsky vzdělaného a ve světě uznávaného člověka, ale hamižníky s chartistickou minulostí tam instaloval jako na běžícím pásu.

„Spící muž“ přímo před televizními kamerami jen tak letmo pohlédl do svého zápisníku a prohlásil, že on má tolik moc dalších pozvání, že mu to měl Zeman sdělit poněkud dříve. Kdyby chtěl být Zeman jízlivý, jistě by mu to řekl již krátce po své inauguraci, protože horšího ministra zahraničí jsme doposud nikdy neměli a bylo jen otázkou času, kdy bude muset být Schwarzenberg  vyměněn i přesto, že tam byl uměle držen jen proto, že je vlastně předsedou jedné z vládních koaličních stran. I přesto si já osobně myslím, že pro místopředsedu české vlády a stále ještě ministra zahraničí, byť v demisi, nemůže být nic tak důležitého, aby to mohlo zmařit jeho účast na schůzce či večeři s prezidentem republiky, byť to bude večeře „pohřební“. Pan Schwarzenberg měl tedy správně veškeré další akce zrušit či odložit a večeře se, když už si hraje na slušně vychovaného muže, zúčastnit. Určitě by se i tam mohl něco důležitého dozvědět a sdělit to pak svému objeviteli a mysliteli Kalouskovi, který by už zase něco rozehrál.

Domnívám se, že ten ministr, který nebude v den rozlučkové večeře na Pražském Hradě na smrtelné posteli být omluven nemůže a svou neúčastí dokáže pouze jediné – totiž, že nepohrdá jen prezidentem Milošem Zemanem, ale i celým prezidentským úřadem, což by ho mělo navždy diskvalifikovat z veškerého politického dění u nás. A voliči si to jistě zapamatují.

Doc. JUDr. Miroslav NĚMEC, Ph.D.

Stínový ministr vnitra za LEV 21

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 2 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama