Doc. JUDr. Miroslav Němec, Ph.D.

  • NÁR.SOC.
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.06.2013 9:01:12

Poslední volby do PS vyhrála ČSSD pod vedením Jiřího Paroubka a nikoliv ODS!

Poslední volby do PS vyhrála ČSSD pod vedením Jiřího Paroubka a nikoliv ODS!

Ze současné situace je mi smutno, neboť volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v roce 2010, ze kterých pak jen díky tehdejšímu prezidentu Klausovi vzešla tato „nejhorší vláda všech dob“, nevyhrála ODS, ale ČSSD.

Když sleduji, jak usilovně se hledá v řadách ODS nový předseda české vlády po demisi premiéra Nečase a jak se všichni aktéři dosavadní vládní tragédie snaží ve svých lukrativních funkcích za každou cenu udržet co nejdéle, je mi z toho velmi smutno, neboť volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v roce 2010, ze kterých pak jen díky tehdejšímu prezidentu Klausovi vzešla tato „nejhorší vláda všech dob“, nevyhrála ODS, ale ČSSD v čele s jejím tehdejším předsedou Jiřím Paroubkem, který měl být také správně pověřen sestavením nové české vlády a jen zásahem Klause se tak nestalo.  

Jak se nyní ukazuje, řada politiků má velmi krátkou paměť a proto si jim zde dovoluji jen lehce připomenout, že Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, které se konaly ve dnech 28. a 29. května 2010 vyhrála Česká strana sociálně demokratická (ČSSD) vedená jejím tehdejším předsedou Jiřím Paroubkem, neboť získala celkem 1.155.267 voličských hlasů, což činilo 22,09 % z celkového počtu voličů.

Teprve za ní se, jako druhá, umístila Občanská demokratická strana (ODS), která tehdy získala celkem 1.057.792 hlasů, v procentuálním vyjádření jen 20,22 % hlasů a oproti předminulým volbám v těchto volbách ztratila celkem 28 mandátů. Tím dali již tehdy naši občané zcela zřetelně najevo, že si vládu ODS nepřejí, ale jejich názor vyslyšen nebyl a „pravicový“ prezident Klaus pověřil sestavením nové vlády Petra Nečase z ODS.

Doufám proto, že si to současní „vládotvůrci“ dostatečně uvědomí a pokud ne, že jim to dá zcela jasně najevo současný prezident Miloš Zeman, který by měl v zájmu lidu naší země velmi rozhodně odmítnout další pokusy o zachování nechtěné pravicové koalice a měl by správně pověřit sestavením nové české vlády nynějšího předsedu vítězné ČSSD Bohuslava Sobotku, a nebo co nejdříve nasměrovat zemi k novým – předčasným - parlamentním volbám.

                                                                      Doc. JUDr. Miroslav NĚMEC, Ph.D.

                                                                          Stínový ministr vnitra LEV 21       

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama