Doc. JUDr. Miroslav Němec, Ph.D.

  • NÁR.SOC.
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2014 13:49:26

Vítězství podnikatele Andreje Kisky je varováním pro politiky!

Vítězství podnikatele Andreje Kisky je varováním pro politiky!

Výrazné vítězství slovenského podnikatele Andreje Kisky nad Robertem Ficem ukazuje znechucení občanů současnými politiky.

 

Výrazné vítězství donedávna neznámého slovenského podnikatele Andreje Kisky nad současným předsedou slovenské sociální demokracie - SMER a nynějším slovenským premiérem Robertem Ficem zcela jasně ukazuje na naprosté znechucení občanů Slovenské republiky současnými politiky a politikou jimi vedených stran.

Obdobně tomu bylo již dříve v České republice, kdy bezradní lidé, znechucení politikou velkých politických stran, ať již pravicových či levicových, dali v předposledních parlamentních volbách svoje hlasy zcela nové a do této doby naprosto neznámé straně Věci veřejné a když i tato strana, do které lidé vkládali tolik důvěry, voliče zklamala, dali v posledních volbách masově své hlasy zcela novému a neznámému hnutí s názvem ANO, vedené podnikatelem Andrejem Babišem, a to i přesto, že toto nové a narychlo vzniklé hnutí nemělo vůbec žádný volební program a popularitu získávalo pouze naprosto nesourodými populistickými výkřiky, usmolenými koblihami rozdávanými zdarma bezdomovcům na náměstích a ohranými frázemi z úst herců, kteří by se dnes zřejmě již jinak neuživili.

Za povšimnutí ale stojí, že Andrej Kiska ve slovenských prezidentských volbách výrazně zvítězil i přesto, že proti němu byla vedená masová antikampaň se zjevným cílem jeho diskreditace i ze strany již zavedených letitých politiků a obdobně tomu bylo i v České republice, kde před posledními parlamentními volbami, zde byla vedena ještě drsnější antikampaň proti předsedovi hnutí ANO Andreji Babišovi, který dostal od našich občanů obrovské množství hlasů i přesto, že všichni jeho voliči předem věděli, že byl spolupracovníkem komunistické StB a spis o tom koloval ve sdělovacích prostředních a po internetu již drahnou dobu před volbami.

Z toho plyne, zejména pro všechny stávající politiky a již zavedené politické strany velké poučení! Totiž to, že naši lidé si představovali vývoj politických událostí po politickém převratu v roce 1989 zcela jinak. Domnívali se, že při budování demokratického právního státu bude mít občan u politiků podstatně větší zastání, než v dobách minulých, že se politických kormidel ujmou skuteční odborníci - lidé nejen vzdělaní, ale i slušní, čestní, neúplatní, spravedliví a pracovití, kteří budou ochotni pracovat opravdu pro lidi, pro své občany a nikoliv jen pro sebe a své vlastní obohacení.

Z řady diskusí vyplývá, že naši lidé si představovali, že se všechno to dobré, co bylo v minulých dobách u nás vytvořeno, dále rozvine a obohatí, že se uvolněním možností podnikat rozšíří nabídka kvalitního zboží a služeb všeho druhu, zvýší se konkurenceschopnost našeho zboží v zahraničí a že se naše země bude dále rozvíjet ve prospěch našich občanů a celé naší české společnosti. Možná, že si to tak ve svých snech a mylných vizích představoval i Václav Havel, ale situace se i jeho vinou začala vyvíjet podstatně odlišným směrem.

Do politiky vstoupili různí gauneři, kterým nešlo vůbec o lidi, o naše občany, ale jen a jen o to, aby si právě oni něco urvali pro sebe z majetku, který dříve patřil nám všem. A výsledek vidíme - lidé sice mají jakou-si nehmatatelnou svobodu, mohou se i bez cenzury vyjadřovat takřka ke všemu, ale jejich názory stejně nikoho z vládních činitelů zleva, ani zprava nezajímají, ale zato řada z nich, bohužel již přišla o práci i o letité rodinné úspory, o levné, státem dotované, potraviny, o levné bydlení a energie, o levné pohonné hmoty, o levnou elektrickou energii, plyn i uhlí a dokonce i o levné dřevo na topení a výsledkem jsou nejen davy nezaměstnaných, kteří, aby se alespoň nějak uživili, začínají páchat různou, zejména majetkovou, trestnou činnost, ale je zde i více než milion lidí živořících pod hranicí chudoby, řada lidí je již bez střechy nad hlavou, hrozí jim exekuce a další problémy a  „vymoženosti“ kapitalismu v českém pojetí.

To, že naši lidé tento vývoj nechtěli a nadále nechtějí, se projevuje nejen v tom, že mnozí z nich již dávno přestali novým politikům a jejich politickým stranám věřit, přestali chodit k volbám a začali opovrhovat i státními orgány, úřady a institucemi, nadávají takřka na všechno a na každého po hospodách a mnozí hledají východiska zejména v nových, byť neznámých lidech, v lidech, kteří nebyli nikdy dříve politiky, nejsou spojeni s žádnou dosavadní politickou stranou či hnutím a tak samozřejmě i riskují, neboť jiné východisko ze současného „kapitalistického marasmu po česku“ nevidí.

Tak o tom popřemýšlejte, vážení páni politici, abyste se svými současnými aktivitami a nicneděláním pro občany, brzy všichni neskončili v propadlišti dějin.

Doc. JUDr. Miroslav NĚMEC, Ph.D.

Stínový ministr vnitra za LEV 21 a kandidát do Evropského parlamentu za LEV 21

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama