Doc. JUDr. Miroslav Němec, Ph.D.

  • NÁR.SOC.
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2014 0:47:29

Vláda ještě nebyla jmenována a již „hází perly“.

Vláda ještě nebyla jmenována a již „hází perly“.

Přesto, že nová česká vláda ještě nebyla jmenována, předvádí se někteří její členové již nyní dost nechutně, a v plném světle ukazují, o co jim zřejmě fakticky jde. Občané to však asi nebudou. Bohužel.

 

Když člověk sleduje současné politické dění v naší zemi, přečte si volební programy řady politických stran a hnutí (pokud nějaký svůj program vůbec měly), nestačí se divit. Takřka ve všech programech se opakuje, jak bude ta a ta politická strana usilovat o zkvalitnění života občanů, jak zajistí snížení nezaměstnanosti a nová pracovní místa, jak pomůže rodinám s dětmi a důchodcům, jak zajistí podporu malým a středním podnikatelům, jak bude bojovat s korupcí a další, mnohokrát omílané obecné proklamace, které však fakticky slouží jen k přilákání voličů, kteří si za „hlt“ smrduté polévky, sousto připáleného guláše či pivo z igelitu, dají „nakukat“ cokoli, leč po volbách to občanům takřka žádné klady nepřináší.

A bohužel se začíná ukazovat, že politiků, ve smyslu jednoho z výroků Winstona Churchilla, že……“největším uměním v politice je umění slovně uspokojit voliče a zároveň jim nedat nic z toho, co žádali“……. je u nás poměrně dost a to nejen na pravici, ale i na levici. Bohužel.

Sérii nechutných „vtipů“ profesionálních politiků směrem k voličům zahájil již před volbami na sjezdu ČSSD nynější kandidát na ministra průmyslu a obchodu a tehdejší stínový ministr financí Ivan Mládek, který označil řadu našich podnikatelů za parazity, ač tito většinou od státu nic nechtějí, dotace, až na světlé výjimky,  žádné nikdy nedostanou, pracují jen sami na sebe a to často i 14, 16 i 18 hodin denně a ještě snižují procento nezaměstnanosti zaměstnáváním dalších osob.

Dalším případem naprosté neprofesionality jsou nedávné výroky šéfa Hnutí ANO Andreje Babiše, který se i přes problémy s lustrací má stát, zřejmě nějakým zázrakem, nejen místopředsedou nové české vlády, ale i ministrem financí, které je v dnešní době, vedle ministerstva vnitra a obrany, vůbec nejdůležitějším ministerstvem vůbec, neboť ovládá veškeré státní finance, řídí toky státních peněz do jednotlivých resortů, rozhoduje o dotacích, ale také detailně vidí úplně do všech firem v republice, a kdykoliv může mít na stole detailní účetnictví nejen všech firem v zemi, ale i každého našeho občana, což se může pochopitelně hodit i v konkurenčním boji či dokonce v likvidaci protivníků, který prohlásil, že stát má na účtech ČNB 350 miliard, nedisponuje s nimi a tyto peníze by přitom měly jít na snížení státního dluhu, čímž v ostatních souvislostech mj. ukázal, že k výkonu funkce ministra financí nemá nejen potřebnou odbornost, ale i to, že jeho představy jsou značně naivní, čímž na sebe také přivolal oprávněnou kritiku řady ekonomických expertů. Další perlou v jeho vyjádřeních, pominu-li problémy s „čistým“ lustračním osvědčením, je i to, že na svém ministerstvu odmítá odborného náměstka z řad ČSSD, aby mu náhodou někdo neviděl do karet a nevynášel problémy z ministerstva financí směrem k předsedovi vlády a ČSSD.

Jako další hvězda zazářila místopředsedkyně Hnutí ANO, paní Mgr. et. Mgr. Věra Jourová, která v souvislosti s projednáváním nového služebního zákona hovořila o tzv. „depolitizaci“ státní správy, pro kterou mají údajně posloužit pravidla fungování samosprávy, kde jsou podle ní na rozhodující místa vybíráni jednotliví uchazeči podle odbornosti, což však není pravda a pouze to ukazuje na naprostou naivitu uchazečky o ministerský post. Je totiž známo, že po nástupu vítězné reprezentace, vždy příslušný hejtman či starosta vymění nejen dosavadní náměstky, ale i ředitele odborů či dokonce vedoucí jednotlivých oddělení a v řadě případů i vedení městských či obecních policií a tito pak většinou nemají příslušnou odbornost, ale pouze určité politické zadání, a když konečně po několika letech tu odbornost, jsou-li mimořádně schopní a učenliví, získají, jsou opět vyměněni novou garniturou, takže „český bordel“ pokračuje.

Pominu-li některá ukvapená vyjádření uchazeče o post ministra zahraničí, pana Lubomíra Zaorálka, týkající se zejména Evropské unie, našeho postavení v ní a také přijetí Eura u nás, což by nyní mělo přímo tragické dopady zejména na nízkopříjmové domácnosti, mladé rodiny s dětmi a důchodce, a dále i vyjádření kandidáta na funkci ministra školství, pana  Marcela Chládka, který navrhoval značně nepromyšlené posunutí školní docházky českých dětí ze šesti na sedm let věku dítěte, a některé další hlouposti, zazářil uchazeč o křeslo ministra kultury, pan Daniel Herman z KDÚ ČSL, který byl nedávno, jistě pro své „kvality“ odejit z funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů, a nyní by to jistě rád svým protivníkům, jako ministr kultury vrátil, ale ač ještě do křesla ministra kultury ani nezasedl, již navrhuje, aby poplatky za poslech České rozhlasu a České televize platili nejen ti, kteří tato média opravdu poslouchají a mají přijímače doma, ale všichni, a tedy i ti, co radiopřijímač či televizi ve své domácnosti vůbec nemají, což by údajně vedlo ke zvýšení výběru poplatků na financování těchto veřejnoprávních médií. To je jistě pravda, ale je to velmi „protilidové“ a někdo z aktivních úředníků by pak podle stejného klíče mohl vymyslet, že dálniční známky budou platit i ti, kteří vůbec nemají auto, poplatky ze psů by mohli platit i ti, kteří mají ke psům odpor a pokud by to ještě nestačilo na pokrytí všech nehorázných platů vrcholných politiků, mohl by vymyslet také daň „ze vzduchu“, kterou by musel platit každý, jen co se narodil, neboť přece dýchá státní vzduch, a tak by to mohlo pokračovat, jen aby ti nejchudší ještě více zchudli a ti bohatí ještě více zbohatli.

Opravdu by již bylo třeba, aby se u nás někdo opravdu kompetentní zamyslel nad způsobem výběru lidí do nejvyšších státních funkcí, nad jejich odborností, zkušenostmi, věkem a také nad charakterovými vlastnostmi těch, kteří se na tyto funkce snad i sami „delegují“ a my řadoví občané pak jen „ex post“ zjišťujeme, že jim vůbec nejde o lidi, o jejich oprávněná práva a svobody, ale že pánům poslancům jde jen a jen o jejich platy a o ostatní výhody, které ostatní „lidé práce“ nemají, nikdy neměli a nikdy mít nebudou.

A v této souvislosti bych - jen tak mimochodem - a jen velmi lehce a, ač nerad, jen skromně poznamenal, ač bulvár zásadně nečtu a nevěřím mu ani slovo, že jsem velmi zvědav, jak bude do středy, kdy má být jmenována nová česká vláda, vyřešena kauza neoprávněně vyplacených cestovních náhrad ve výši cca 1.500.000,-- Kč., které měl v minulých letech neoprávněně čerpat předseda vlády, pan Bohumil Sobotka, protože – je-li to pomluva, je to přímo na excelentní žalobu, ale je-li to pravda, jde o podvod se značnou škodou jako „vyšitý“, neboť podle ustanovení § 209 platného a účinného trestního zákona č. 40/2009 Sb., kde je zcela jasně stanoveno, že trestného činu podvodu se dopustí ten, kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoliv nepatrnou. Odstavec 4 tohoto paragrafu pak v bodě d/ uvádí, že takový pachatel bude potrestán odnětím svobody na dvě léta až osm let tehdy, způsobí-li takovým činem značnou škodu, kterou se podle výkladových ustanovení uvedených v paragrafu 138 trestního zákona, odst. 1/ , kde jest uvedeno, že značnou škodou se rozumí škoda dosahující částky nejméně 500.000,-- Kč., právě takto vyčíslená škoda rozumí a neexistuje pro to žádná omluva, neboť dotyčný pán vystudoval dokonce práva a občané nejsou úplní idioti, jak si někdo myslí.

Je-li tedy pravdou to, co o Sobotkovi napsal bulvár, že neoprávněně a několik let pobíral „cesťáky“ z místa pracoviště v Praze do místa bydliště na Moravě, ač bydlí skutečně již několik let v Praze, a na Moravu fakticky nejezdil, čímž získal neoprávněně 1.500.000,-- Kč, konečně jsem pochopil, proč prezident Miloš Zeman byl tak obezřetný a to jmenování premiéra neustále oddaloval. A pochopil jsem rovněž i to, proč jmenování celé nové vlády doposud zdržuje. Určitě má totiž detailní informace našich zpravodajských služeb, které ostatní občané nemají, a je nejen vynikajícím taktikem, ale i výborným stratégem, který má promyšlené minimálně vždy čtyři tahy dopředu. A pak lze říci jen to, že to je skutečně „náš pan prezident“ a ne člověk, který uvěří každému všechno. Tak uvidíme, co bude ve středu 29. ledna 2014……….. a také, co bude dál………………………. .

Doc. JUDr. Miroslav NĚMEC, Ph.D.

Stínový ministr vnitra za LEV 21

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama