Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.12.2012 15:35:00

Sport je téma i pro koaliční smlouvu

Sport je téma i pro koaliční smlouvu

TOP 09 chce do revidované koaliční smlouvy prosadit přípravu zákona o sportu.

Revidovaná koaliční smlouva by měla podle TOP 09 obsahovat i závazek na přípravu zákona o sportu, jehož prioritou bude zejména nastavení transparentní financování a kontrola peněžních toků.

„Zákon by měl také zohledňovat společenskou přínosnost sportu, což je prvek, který v dnešní legislativě silně postrádám,“ říká předsedkyně Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu Anna Putnová. Cílem zákona  by podle Putnové mělo být, aby dotace do sportu byly rozdělovány a kontrolovány ministerstvem školství a sportovní svazy odpovídaly za priority a rozdělení financí.

„Jsme přesvědčeni, že takto nastavený zákon posílí pozici sportu především ve vztahu k dětem a mládeži. Sport, a pohyb vůbec, jsou totiž základem zdravého životního stylu a také nejlepší prevencí před civilizačními chorobami,“ shrnuje předsedkyně expertní komise TOP 09 pro sport Anna Putnová.

Alžběta Plívová
tisková mluvčí TOP 09

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama