Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.08.2013 17:49:22

TOP 09: Principiální postoj umělců přinesl výsledek

TOP 09: Principiální postoj umělců přinesl výsledek

Reakce poslankyně Anny Putnové a poslance Stanislava Polčáka na aktuální dění v Národním divadle

Ministr kultury Balvín včera nekulturně a bezostyšné odvolal  ředitele Národního divadla Jana Buriana. Tato akce vyvolala rychlou reakci. Kulturní veřejnost i politici vyslovili svůj zásadní nesouhlas s takovým postupem. Ministr bez mandátu voličů, bez důvěry a bez ostychu destabilizuje naši první scénu. 
Vážíme si postoje umělců, kteří se rozhodli vyjádřit svoje stanovisko a  riskovali nejistou budoucnost. Podali výpověď z Národního divadla, aby se za cenu vlastní újmy postavili za ředitele Buriana. Jejich rozhodný krok přinesl výsledek. Premiér Rusnok kapituloval před uměleckou sférou a Balvín musí odvolat, co odvolal. Ministr „odborník“ dostal ledovou sprchu. Žlutá karta pro Balvína, jak ohodnotil výkon ministra premiér Rusnok, snad bude dostatečnou výstrahou, aby ministra Balvína přešla chuť na další výměny v čele kulturních institucí.  Anna Putnová  předsedkyně výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu  Stanislav Polčák  člen podvýboru pro kulturu, předseda ústavněprávního výboru  
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama