Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.12.2023 21:03:00

Na komunální úrovni není sociální péče pravicová ani levicová

Na komunální úrovni není sociální péče pravicová ani levicová

Zastupitelstvo hl. m. Prahy minulý týden schválilo nákup tří nemovitostí, které budou sloužit zejména pro sociální péči. Tento strategický krok znamená významnou podporu pro všechny Pražany, kteří potřebují specifickou péči nebo služby.

 „Tento tisk jsem si nazvala Tři oříšky pro Popelku. Protože v naší společnosti často sociální služby nebo služby na pomezí sociální a zdravotní péče takovou Popelkou pořád, bohužel, trochu jsou. Snažím se o to, aby to bylo jinak a věřím, že i tyhle Tři oříšky budou mít šťastný konec příběhu,“ říká Alexandra Udženija, náměstkyně primátora hl. m. Prahy pro oblast sociálních věcí, bydlení a zdravotnictví.

O které objekty se jedná a jaké služby by v nich měly být:

  • Vladimírova 234/8, Praha 4 - Nusle:
    Komplex by měl být využit jako Městská ubytovna, celoroční hygienické centrum, nízkoprahové denní centrum a prádelna pro klienty těchto zařízení. V nízkoprahovém denním centru bude zajištěn výdej stravy, ošetřovna i sociální poradenství. 
  • Vaňkova 1, Praha 9 - Hloubětín:
    Tato akvizice umožní rozšířit služby Dětského centra Paprsek pro klienty s mentálním a kombinovaným postižením a poruchou autistického spektra ve věku 35 až 50 let. 
  • Křišťanova 3, Praha 3 - Žižkov:
    Tato budova poskytne prostory pro Intervenční centrum Centra sociálních služeb Praha (CSSP), které pomáhá obětem domácího násilí. Menší část objektu bude využívat také Modrý tým, který zabezpečuje podporu lidem v tréninkových nebo sociální bytech magistrátu.

Tato investice do sociální infrastruktury je v souladu s dlouhodobými cíli hlavního města Prahy a ukazuje jasné odhodlání vedení města podporovat rozvoj sociálních služeb. Nákup těchto budov je tedy hlavně investicí do péče o ty nejpotřebnější z nás.

„Chci poděkovat všem kolegům v zastupitelstvu, kteří můj tisk podpořili, a to bez ohledu na jejich politickou příslušnost. Sociální péče na komunální úrovni není pravicová ani levicová. Je prostě potřebná a tímto krokem opět pomůžeme mnoha dalším lidem, pro které budou sociální služby v Praze zase o něco kvalitnější a dostupnější,“ uzavírá náměstkyně Alexandra Udženija.

Finanční krytí bude zajištěno snížením běžných výdajů v celkové výši 187 450 000 korun.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama