Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.10.2023 7:17:00

Potřebnost kapacit sociálních služeb v hlavním městě bude dále narůstat

Potřebnost kapacit sociálních služeb v hlavním městě bude dále narůstat

Radní hl. m. Prahy odsouhlasili poskytnutí účelové investiční dotace městské části Praha–Běchovice ve výši 3 000 000 Kč na projektovou dokumentaci k výstavbě nového pavilonu v areálu Sociálních služeb Běchovice, z.ú.

 Záměr městské části tak v příštích letech rozšíří potřebné kapacity v oblasti sociálních služeb na území Prahy.

„Jsem moc rád, že jsme dnes schválili tento tisk. Vzhledem k demografickému vývoji Prahy je rozumné rozšiřovat kapacity lůžek, doplňovat kvalitní zázemí a dosahovat moderních standardů. Úprava již existujícího projektu je dle nás nejefektivnějším způsobem, jak těchto cílů dosáhnout,“ říká radní hl. m. Prahy pro oblast financí Zdeněk Kovářík.

„Možnost dalšího rozšíření kapacity sociálních služeb v rámci projektu v Běchovicích je v intencích naší dlouhodobé strategie, která spočívá právě ve snaze navyšovat počet lůžek. Jak ostatně ukázala nedávná studie Institutu plánování a rozvoje Prahy, kapacit v hlavním městě je stále nedostatek a jejich potřebnost bude dále narůstat. Věřím, že zastupitelé a zastupitelky to uvidí podobně a poskytnutí účelové investiční dotace na výstavbu třetího pavilonu v Běchovicích podpoří,“ uvádí náměstkyně pražského primátora pro sociální oblast a zdravotnictví Alexandra Udženija.

Městská část Praha–Běchovice se letos v květnu obrátila na hlavní město s žádostí o poskytnutí účelové investiční dotace na projektovou dokumentaci k výstavbě třetího pavilonu v rámci areálu Sociálních služeb Běchovice, z.ú. Hlavními důvody pro změnu původního projektu bylo zapracovat požadavky a rozšířit nabídku sociálních služeb podle Materiálně technického standardu (věcné podmínky pro realizaci projektů pobytových služeb péče v rámci Národního plánu obnovy) a dosáhnout požadovaného energetického standardu pro budovy s téměř nulovou spotřebou energie (nový standard dle PENNB 2022).

V souvislosti s tímto zadáním dochází i k dalším změnám v projektu, například ke zrušení společenského sálu a atria ve vstupní hale s cílem úspory dispozičních nároků, dále k navýšení kapacity lůžek, ke zlepšení standardu pokojů a navazujícího zázemí. Mění se také energetická koncepce objektu za účelem splnění výzvy v rámci Národního plánu obnovy pro rok 2022.

Pražští radní poskytnutí účelové investiční dotace městské části ve výši 3 000 000 Kč na tento účel odsouhlasili, záměr ještě musí schválit Zastupitelstvo hl. m. Prahy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama