Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.03.2024 9:18:00

Startujeme unikátní síť duševního zdraví v Praze

Startujeme unikátní síť duševního zdraví v Praze

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k duševnímu zdraví Pražanů.

 Startujeme unikátní síť duševního zdraví v Praze.

Počty těch, kteří potřebují odbornou pomoc rostou, ale míst a ambulancí, kam si můžete přijít pro pomoc naopak ubývá. Slíbila jsem, že s tím něco udělám a svoje slovo plním.

Co se tedy mění?

Stálo nás to pár měsíců tvrdé práce, ale start transformace duševní péče v Praze je tady. Jsem moc ráda, že se s námi do ní pustili největší odborníci ve tomto oboru v čele s Markétou Školoudovou. Nebudeme díky tomu stavět na zelené louce, ale na základech dvacetiletých zkušeností týmu Dům tří přání, který se nově stane pražskou příspěvkovou organizací.

Potřebujeme rychle a zásadně zlepšit kvalitu a dostupnost péče o duševní zdraví zejména u dětí a dospívajících, ale i u celých rodin a lidí napříč generacemi. Víte že například u mladých ve věku 15-19 let je třetí hlavní příčinou úmrtí sebevražda? Nemůžeme tomu nečinně přihlížet a spoléhat na stát.

Jaké budou nejbližší kroky?

  • transformace Metropolitního zdravotnického servisu a Domu tří přání, která nám umožní lépe využívat existující terapeutické zdroje, lépe koordinovat péči a zároveň rozšířit nabídku služeb
  • už na podzim otevřeme Centrum duševního zdraví pro těhotné ženy a ženy po porodu pod garancí MUDr. Šebely. Bude to vůbec první ambulance svého zaměření v naší zemi
  • následovat bude denní stacionář pro děti s ADHD a úzkostnými poruchami a také Centrum pro děti s poruchami autistického spektra a další odborná pracoviště
  • budeme také vzdělávat pedagogy, lékaře, sociální pracovníky a snažit se destigmatizovat duševní onemocnění
  • výsledný systém přinese kratší čekací doby, efektivnější a rychlejší pomoc a v neposlední řadě také větší hospodárnost. Tedy to, o co právě teď jde!

O dalších aktivitách v tomto směru vás budu dál informovat. Stojíme na začátku, držte nám palce! Pokud chcete o tématu zjistit víc, sledujte mojí stránku. Brzy se tu objeví video, ve kterém naši odborníci popíšou další důležité detaily.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama