Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2021 13:21:00

Volby jsou svátkem demokracie, braňme si jejich férovost

Volby jsou svátkem demokracie, braňme si jejich férovost

Komentář na facebookovém profilu k návrhu změny zákona o volbách

 Jan Čižinský a jeho Praha Sobě se zaklínají slušností a politickou kulturou, kudy chodí. Realita je ale úplně jiná. To, čeho jsme byli svědky během volebního víkendu, jeho politická agitace před volebními místnostmi v době konání voleb, kterou se snažil maskovat za sběr podpisů pod petici a kde jeho aktivisté naprosto bezostyšně pomlouvali demokraticky zvolené radnice, mě opravdu zvedl ze židle.

Využívat mezery v zákoně o volbách, narušovat tím férovost politické soutěže a demokratické zvyklosti, to je pro mě nové politické dno. Panu Čižinskému to očividně nevadí a svůj postup na jednání pražského zastupitelstva hájil. Jsem moc ráda, že ostatní kolegové jeho účelovou demagogii nevyslyšeli a podpořili návrh ODS, aby hlavní město Praha iniciovalo změnu zákona o volbách tak, aby podobná praxe byla vyloučena a za jeho porušení následovaly jasně dané sankce.

Děkuji vám za to.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama