Ing. Alois Pavlíčko, Ph.D.

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.02.2014 19:56:00

Neomalenost nebo zoufalost ?

Neomalenost nebo zoufalost ?

Rakousko, ČEZ, Temelín, větrné elektrárny, národní park Podyjí,

Rakousko, země známá svým přemýšlivým a rozvážným přístupem k energetické politice státu, ale také nekompromisním postojem k jaderné energetice, teď jistě přestřelila. Umístit větrné elektrárny do příhraniční oblasti s dvěma národními parky (Thayatal a Podyjí) vypadá jako neomalenost nebo jen prachsprostý byznys. Kolik národních parků Rakousko má? Šest a z toho Horní Rakousy jeden, dva? Asi je to příliž mnoho (3% rozlohy země).

Výkon těchto elektráren je zanedbatelný ve vztahu k poškození krajinného rázu obou národních parků a hodnotě území. Zároveň je nicotný k odběru elektřiny z jihočeského Temelína provozovaného ČEZem a deficit potřeby elektřiny dozajista krýt nebude. V roce 2012 např. třetina českého vývozu z 17000 GWh končila v Rakousku. V čem je tedy zakopaný pes?

Bližší v petici http://www.petice24.com/zachrate_krasne_podyji_ped_obrovskymi_vtrniky

nebo

http://www.donauauen.at/?area=nationalparks

http://www.austria.info/uk/nature-recreation/national-parks-in-austria-1128560.html

a také  http://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/petinu-vyrobene-elektriny-cesi-vyvezli-nejvice-do-rakouska-954856

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama