Ing. Antonín Maštalíř

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.02.2016 19:16:50 - neprachy

Dne 2.3.2016 v Senátu je na programu projednávání výroku pana prezidenta

Tento návrh programu nebyl jako nesmyslný ani senátory ČS odmítnut.Tak místo starosti, které trápí severní Moravu jako uzavírání dolů OKD, Bakalovy byty, sociálně vyloučené lokality či nezaměstnanost tak zvoleni zástupci lidu budou tlachat okolo nesmyslné žaloby pana Ženíška na pana prezidenta. Myslíte si, že je to vůči voličům severní Moravy slušné? Upozorňuji, že důvěra v pana prezidenta má více jak 70% občanů této republiky. Volič ze severní Moravy
Odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.03.2016 11:54:42 - Ing. Antonín Maštalíř

Odpovídám i když možná trochu opožděně na Váš dotaz ohledně výroků pana prezidenta. Osobně jsem se zúčastnil schůze Senátu, kde byl tento bod projednáván. Nejsem přesvědčen, že můžeme přijímat usnesení v takové podobě jak jej navrhl Senát a to ani po úpravě paní senátorkou Wagnerovou, aby se prezident zdržel některých výroků... atd.Prezident byl demokraticky zvolen přímo občany a reakce některých politiků na jeho vyjádření jsou často poněkud nepřiměřená a mnohdy přehnaná či až zbytečně hysterická, proto jsem toto usnesení v Senátu nepodpořil.

Naprosto s Vámi souhlasím, že sever Moravy trápí úplně jiné starosti, jak sám výše uvádíte. Podle poslední zveřejněné statistiky je na tom právě sever Moravy v rámci celé ČR zcela  poslední ve všech parametrech života a s tím je potřeba začít něco dělat. V prvé řadě musí být zajištěna práce pro lidi tak, aby z regionu neutíkali za lepším. Snad se blýská na lepší časy i když je to zatím jen na papíře, ale vzniká nový projekt přeshraniční spolupráce spolu s Polskem na vybudování velké průmyslové zóny Dolní Lutyně - Gorzyce, kde najde uplatnění až 15 tis. zaměstnanců. To by pomohlo řešit krizi jak v hornictví, tak i v hutnictví, kde rovněž vyhlídky do budoucna nejsou příliš růžové. Polská strana a hlavně polská vláda na čele s prezidentem , věnuje tomuto projektu v oblasti Slezska prioritu o čemž jsem byl osobně ujištěn na jednání ve Varšavě v rámci Visegrádské čtyřky, jehož jsem se osobně zúčastnil. Věřím, že i česká strana udělá pro to maximum. Nad touto akcí má gesci z naší strany vládní zmocněnec pro náš kraj Jiří Cienciala, který zároveň přímo spolupracuje na přípravách tohoto projektu.