Ing. Antonín Prachař

  • Přerov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.07.2014 16:22:00

ŘSD nestojí na jednom člověku a bude pokračovat i po odchodu pana Kubiše

ŘSD nestojí na jednom člověku a bude pokračovat i po odchodu pana Kubiše

Ministr dopravy přijal rezignaci generálního ředitele ŘSD Jana Kubiše

Ministr dopravy Antonín Prachař se po dohodě s vedením Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) rozhodl přijmout rezignaci generálního ředitele ŘSD Jana Kubiše. Na jeho pozici bude vypsáno výběrové řízení. Dočasně bude vedením organizace pověřena ředitelka správního úseku a druhá statutární zástupkyně ŘSD Soňa Křítková. Generální ředitel Kubiš nabídl rezignaci na pravidelné pondělní poradě vedení ŘSD s ministrem dopravy, na které byly stanoveny úkoly pro příští pololetí. 

„S dosavadním plněním úkolů na ŘSD jsem byl spokojen. Podařilo se znovu zahájit dostavbu D11, posunuli jsme se v krocích k odstranění sesuvu na D8, ŘSD prošlo interním auditem a výsledky přineslo i jednání s firmou OHL ŽS, která nabrala zpoždění při modernizaci D1. Stanovili jsme nicméně jasné cíle pro zbytek roku, ze kterých nechci slevovat. Pan ředitel Kubiš toto zadání vyhodnotil tak, že nabídl rezignaci,“ uvedl ministr dopravy Antonín Prachař.

Ministr dopravy s vedením ŘSD projednal rovněž výběrové řízení na pozici ředitele závodu Brno s tím, že žádný z kandidátů jednoznačně nepřesvědčil a výběrové řízení bude vypsáno znovu. Ministr dopravy se s vedením ŘSD shodl na tom, že je nutné pokračovat v restrukturalizaci této klíčové státní investorské organizace, tak aby byla řízena transparentně a bez zbytečného plýtvání státními prostředky. Součástí změn by proto mělo být i slučování jednotlivých závodů v logické celky. Takovým krokem bude například spojení závodu Hradec Králové a závodu Pardubice.

Nového generálního ředitele ŘSD určí transparentní výběrové řízení. Ministr dopravy ho chce otevřít co nejširšímu počtu uchazečů s potřebnou manažerskou zkušeností, ať už ve stavebnictví či ve finančním řízení. „ŘSD jsem jako ministr převzal v žalostném stavu a přivedl jsem do vedení celý tým lidí, kteří se postupně s problémy této organizace vypořádávají. Jejich práce nestojí na jednom člověku a bude pokračovat i po odchodu pana Kubiše,“ uzavřel Prachař. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama