Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2015 15:04:45

Areál nemocnice je třeba změnit ku prospěchu občanů města

Areál nemocnice je třeba změnit ku prospěchu občanů města

Město Uherské Hradiště se může pyšnit nejen kvalitním životním prostředím, dostupností veřejných služeb, ale i širokou nabídkou vzdělání, kulturního a sportovního vyžití.

Přesto má několik problémů, které se dlouhodobě nedaří řešit. Mezi jinými je to postupný úbytek obyvatel města, stále se zhoršující demografický vývoj a také nedostatek služeb pro seniory.Nyní jsem zaregistroval polemiku o možnosti využití pozemků v areálu Uherskohradišťské  nemocnice, a.s., kdy se rozhořel spor o to, zda tam vybudovat sídliště či rezidentní čtvrť.

Podle mého názoru je nutno nejprve zjistit aktuální potřeby a požadavky občanů města, zaměřit se na mladé rodiny s dětmi a na základě analýzy opatření k zastavení negativního vývoje počtu obyvatel rozhodnout. Přitom je nutno mít na paměti, že město může pouze regulovat budoucí využití  17 hektarů pozemků, které jsou ve vlastnictví Zlínského kraje. Takže úvahy o prodeji pozemků pro rodinné bydlení, jak navrhuje ANO 2011, s příjmem do městského rozpočtu ve výši 150 milionů korun, je opravdu mimo mísu.

To ovšem neznamená, že by město mělo zůstat pasivní. Naopak je nutno v budoucím regulačním plánu zajistit potřeby občanů i města samotného. Podle názoru ČSSD je nejvhodnějším řešení jistý mix bydlení, které by respektovalo požadavky a nároky budoucí klientely, včetně požadavků na zajištění bydlení pro mladá manželství, mateřskou školu, domova pro seniory, výstavbu hospice či dalších veřejných a obchodních služeb. Nesmí se zapomenout na dopravní napojení na Průmyslovou ulici, zastávky MHD, nedílnou součástí musí být zachování zeleně i vybudování dostatek parkovacích míst. Prostě celý prostor by se měl zakomponovat do stávající zástavby tak, aby vytvořil krásnou a pro bydlení atraktivní adresu.

Ing.Antonín Seďa, předseda Klubu zastupitelů za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama