Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.08.2010 8:37:00

Armáda ČR nemá jasnou koncepci reformy

Armáda ČR nemá jasnou koncepci reformy

Stručně k Programovému prohlášení vlády ČR.

V Programovém prohlášení vlády v kapitole Obrana mě zaujal závazek vlády k přijetí opatření ke zefektivnění přípravy, výcviku a vzdělávání personálu v ozbrojených silách s cílem stabilizovat kvalifikovaný personál.

Osobně jsem přesvědčen, že největším problémem Armády České republiky je špatná personální politika jejímž důsledkem je neodpovídající hodnostní a věková struktura vojáků. Připomenu pouze zrušení vojenských záchranných praporů, zrušení jednotky speciálních operací Vojenské policie, neexistenci kariérního řádu, nesystémové propouštění vojáků z povolání v důsledku organizačních změn, když se přitom o žádné organizační změny nejedná. Nebyla stanovena žádná měřitelná kritéria pro výběr těchto nadbytečných vojáků a výsledkem je naprostá zvůle v resortu. Dokonce se hovoří o čistkách a zbavování se nepohodlných lidí a kritiků vedení naší armády.

Po pravdě je nutno přiznat, že samo vedení resortu i Armády ČR nemá jasnou koncepci reformy, která se od svého přijetí v roce 2002 několikrát měnila. Výsledkem je šlendrián, při kterém generace mladých a schopných lidí musí odejít ve jménu reorganizace či transformace.

Navrhované škrty v resortu ministerstva obrany nezajistí cíle, které si tato vláda předsevzala. Naopak z důvodu úspor nám mohou scházet i vojáci pro plnění mezinárodních závazků. A to se ještě k prvnímu lednu 2011 chystají změny hodností, které urychlí odchody profesionálních vojáků z naší armády. Prostě nejsem přesvědčen, že vláda může splnit deklarované úkoly v rámci obrany naší země a našich občanů.
Z tohoto důvodu nemůže mít tato vláda moji důvěru.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama