Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2016 15:37:11

I opoziční ČSSD prosazuje svůj program

I opoziční ČSSD prosazuje svůj program

Opoziční zastupitelé za ČSSD jsou nejaktivnějšími zastupiteli města. Kromě kritiky současného vedení radnice navrhují i konkrétní řešení řady problémů města Uherské Hradiště.

Přesto, že po komunálních volbách skončila ČSSD v opozičních lavicích a radniční koalice při obsazování komisí rady města nerespektovala volební výsledky a přání občanů, daří se zastupitelům zvoleným za ČSSD plnit svůj program. Nejen z pohledu zvýšení transparentnosti městského rozpočtu a veřejných zakázek, ale i z pohledu realizace oprav komunikací, investic v městských částech či revitalizací parků a zeleně. Prosazujeme i zapojení občanů do rozhodovacích procesů.

Přes tyto pozitiva existují problémy související s budoucím rozvojem města. Konkrétně se jedná o dopravní infrastrukturu, jako je obchvat Jarošova s novým přemostěním řeky Moravy, vybudování nové infrastruktury v areálu „opuštěné“ nemocnice a její napojení na Průmyslovou ulici a na R50. Prostě stále se pracuje na „papíře“ namísto toho, aby se reálně konalo. Přitom analytických materiálů a studií je přehršle. O nutnosti zkvalitnit dostupnost MHD se dnes vyjadřovat nebudu, nicméně i tato oblast se dá řešit. Návrhů je taktéž docela dost.

Druhým problémem je negativní trend v demografickém vývoji, zejména z pohledu poklesu počtu obyvatel města. Zde je nutno a ČSSD prosazuje preferovanou podporu občanů města, zejména rodin s dětmi a mladých spoluobčanů. Opět existuje řada možností, které lze okamžitě realizovat nebo na nich alespoň pracovat. A v rámci stárnutí občanů je třeba zvažovat posílení sociálních služeb, včetně jejich rozmanitosti, dostupnosti a konkurenceschopnosti či podporovat rozličné programy, zaměřené na aktivní život našich seniorů, včetně celoživotního vzdělávání.

Ing.Antonín Seďa, předseda Klubu zastupitelů za ČSSD 


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama