Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2010 12:25:20

Parkování nesmí být byznys, ale služba občanům

Parkování nesmí být byznys, ale služba občanům

Radní v Uherském Hradišti opět chtějí rýžovat na parkovném.

Chystají rekonstrukci parkoviště u kina Hvězda s tím, že tam instalují závorový systém a parkování zpoplatní. Hlavním důvodem, a to již místostarosta K.Tichavský neříká, je skutečnost, že město potřebuje vybudovat scházející parkovací místa pro návštěvníky aquaparku.

Již dnes město v rámci výstavby aquacentra rozšiřuje počet parkovacích míst před zimním stadionem a na sídlišti Rybník. A vůbec je netíží skutečnost, že výstavba parkoviště trvá přes dva měsíce a že zbytečně a dlouhodobě zatěžuje občany města hlukem. A vůbec není logické, proč radní tyto parkovací místa nepostavili co nejrychleji, aby mohli sloužit občanům města.

Zpoplatnění parkovacích míst se stalo dobrým byznysem pro rozpočet města. Nejprve se zavedly vysoké sazby,drahé a poruchové závorové systémy a to vše k tíži občanů i návštěvníků města. Další zpoplatnění ulic v centru města bude znamenat zvýšení dopravy v okrajových částech a nemožnost zaparkovat rezidentům města. Přitom samo město má máslo na hlavě. Dluží totiž investorům, kteří si předplatili parkovací místa, přes 100 těchto stání. Druhým problémem je hustota provozu a dlouhodobé neřešení špatné dopravní situace zejména v centru města.

Poslední nápad zpoplatnit parkoviště u kina Hvězda jde mimo základní filosofii, kdy by mělo parkování s docházkou do 10 minut do centra být zdarma. Druhým problémem je vysoká investice parkovací závory, její vysoké provozní náklady i její poruchovost. Podporuji zvýšení počtu parkovacích míst v docházkové vzdálenosti s odstupňovaným poplatkem podle délky parkování. Město musí zabezpečit zdarma parkování pro rezidenty města, zejména v místě bydliště. Rezignací na veřejnou službu radní dokazují, že jim jde zejména o naplnění pokladny města než o zkvalitnění a dostupnost parkování ve městě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama