Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.09.2010 15:42:31

Pravdy pánů Kalouska a Nečase

Pravdy pánů Kalouska a Nečase

Jistě, pravdu má M.Kalousek když tvrdí, že většina občanů naší země zvolila tvrdá řešení pravice vůči zadlužování.

My jsme jim nic netajili a zřetelně jsme upozorňovali na nutné škrty ve výdajích. M.Kalousek, tak jako vždy hovoří pouze o tom, že TOP 09 jeho ústy strašilo občany řeckým bankrotem. Přitom věděli, že ČR žádný bankrot nehrozil a nehrozí. Lidé prostě skočili na špek neo-liberálům, kteří vzývajíce démona volného trhu budou oklešťovat sociální stát a veřejné služby. A to v rozporu s volebními programy a předvolebními sliby.

Nová Nečasova vláda je stejně zajímavá, protože se ukazuje, že i ODS nechce zůstat stranou při prosazování škrtů a omezování společenské solidarity. Skrytí kostlivci ve formě Julínkových zdravotnických nápadů získávají legislativní podobu, která bude prakticky znamenat omezení volně přístupné zdravotní péče a její postupnou privatizaci. Chtělo by se zvolat, však voliči to chtěli, ale v programu pravice tato privatizace nebyla. Podobně premiér Nečas označil nový zákoník práce z dílny TOP 09 za málo ambiciózní. Když má být střet kolem zákoníku práce, ať už to s prominutím stojí za to, opáčil P.Nečas a navrhuje výpověď bez udání důvodu, zkrácení výpovědní lhůty na měsíc či prodloužení zkušební doby až na šest měsíců. A to přesto, že v předvolební kampani tyto návrhy sám popíral.

Občané České republiky rychle zapomněli, že pravice s mandátem zachází podle své libovůle. Nejinak tomu bude i dnes, kdy se chystá razantní snížení životní úrovně většiny obyvatel, kdy se zvýší chudoba rodin a zvýší se nezaměstnanost. Namísto podpory růstu HDP vláda přichází pouze se škrty, které sníží růst domácího produktu o minimálně 0,6%. Přitom snížení dluhu na 135 miliard korun bude ležet na bedrech zaměstnanců, ať již z rozpočtové či podnikatelské sféry. A to nás čekají ještě reformy, které namísto zlepšení životních podmínek Čechů, Moravanů a Slezanů, povedou k omezení dostupnosti a kvality veřejných služeb. Ale slovy pana ministra financí Kalouska, lidé to přece chtěli. Tomuto tvrzení nevěřím, protože každý člověk chce pro sebe a své děti zlepšení stavu. Ptám se, na co tedy reformy, které půjdou cestou opačnou. Na co reformy, které zvýší míru chudoby v naší zemi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama