Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.08.2010 13:52:33

Proč si nevážíme lidí, kteří pracují pro bezpečnost ČR

Proč si nevážíme lidí, kteří pracují pro bezpečnost ČR

Pokud jsou informace v médiích pravdivé, jedná se o obrovský bezpečnostní průšvih.

Ústav pro studium totalitních režimů (ÚSTR) údajně nedopatřením zveřejnil se seznamem někdejších komunistických špionů i jména dosud aktivních agentů Vojenského zpravodajství (VZ). A podle sdělovacích prostředků tento seznam 380 osob dostal ÚSTR přímo od vojenských zpravodajců. Mezi prozrazenými jsou i současní diplomaté, kteří působí či donedávna působili na českých ambasádách.

Pokud jsou tyto informace pravdivé, pak se jedná o obrovský bezpečnostní průšvih. Zveřejnění seznamu ÚSTR je dílem ideologického myšlení, které se na tomto ústavu zabydlelo. Kauza ukazuje, že si nevážíme lidí, kteří pracovali či pracují pro bezpečnost naší země. Vždyť si všichni zainteresovaní musejí být vědomi, že zveřejnění agentů ohrozilo nejen bezpečnost zpravodajců, ale i bezpečnost jejich rodinných příslušníků.

Základním problémem je však skutečnost, proč byl takovýto seznam předán ÚSTR Vojenským zpravodajstvím a proč nebyl prověřen z pohledu dosud aktivních agentů. Tady vnímám selhání vojenské zpravodajské sluižby. Taktéž nemohu souhlasit s názorem J.Pejška z tiskové služby ministerstva obrany, který tvrdí, že přímé ohrožení agenturní činnosti nehrozí. Obávám se, že pokud na tomto seznamu je i pouze jeden aktivní agent, pak již k přímému ohrožení došlo a tito lidé by měli být okamžitě staženi domů. A to nehovořím o ohrožení bezpečnosti České republiky, ke kterému došlo právě v souvislosti s odhalením agentů a přerušením jejich činnosti ve prospěch vojenské rozvědky.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama