Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.08.2017 11:55:40

Sociální demokraté jsou zárukou zvyšování životní úrovně obyvatel

Sociální demokraté jsou zárukou zvyšování životní úrovně obyvatel

ČSSD je jedinou politickou stranou, která za svých vlád zvyšovala životní úroveň občanů. Je paradoxem, že vždy musela napravovat chyby a škrty pravicových vlád.

  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

ČSSD se nemusí stydět za své působení ve vládě, protože nejen prosadila 85% svých priorit do Programového prohlášení vlády, ale i drtivou většinu prosadila. Naší snahou není pouze napravovat chyby předchozích pravicových vlád, ale zvýšit solidaritu a spravedlnost v rámci přerozdělování národního produktu tak, aby z hospodářského růstu měli užitek všichni občané.

Naším cílem je trvale udržitelný vývoj naší společnosti spojený se zvyšováním životní úrovně našich obyvatel. Nejde pouze o pravidelnou a zvýšenou valorizaci penzí, ale zejména zvyšování minimální mzdy, zvyšování platů ve státní a veřejné správě a tlak na zvyšování mezd v podnikatelské sféře. Bez zvyšování osobní spotřeby se nepodpoří ani naši živnostníci, naše zemědělství a náš průmysl. Sociální demokraté kladou důraz i na zachování kvality a dostupnosti veřejných služeb, zejména zdravotní péče a školství.

Jak hovoří Národní zpáva Social Watch 2017, je třeba posílit boj s příjmovou chudobou, s nerovným odměňováním, lichvou a obchodem s bagatelními dluhy a také s byznysem s chudobou v podobě rozličných ubytoven a nevyhovujícího bydlení. Naší cestou zvýšení příjmů domácností, moderní a cílený sociální systém a solidární daňový systém, umožňující podporu těm, kteří se ne vlastní vinou dostali do příjmové chudoby a na okraj společnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama