Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2016 8:15:18

Tisková zpráva ČSSD k 14. zasedání Zastupitelstva města Uherské Hradiště

Tisková zpráva ČSSD k 14. zasedání Zastupitelstva města Uherské Hradiště

Dne 5.9.2016 se konalo 14.zasedání Zastupitelstva města Uherské Hradiště. Zastupitelé opoziční ČSSD jako vždy vystupovali nejen aktivně, ale i konstruktivně.

ČSSD považuje plnění rozpočtu za I.pololetí 2016 za příznivé, nicméně existují dva problémy. Tím prvním je skutečnost, že příznivého hospodaření je dosaženo neplněním kapitálových výdajů, povětšinou se investice přesouvají do roku 2017. A druhým problémem je růst pohledávek města (RK Servis s.r.o.) za nájem a služby v městských bytech, kdy došlo oproti roku 2015 o nárůst 2,213 mil. Kč.

Zastupitelé za ČSSD nepodpořili rozpočtová opatření č.07 a 08/2016, a to zejména z důvodu nerealizace investičních akcí a jejich přesunutí do roku 2017. Přitom některé kontraverzní akce se realizují. Jak ČSSD před lety upozorňovala, dodatkem ke smlouvě s ops Park Rochus dochází k nutnosti zajistit provozní náklady Parku Rochus a to od roku 2017 do roku 2020 částkou 2 mil.Kč ročně z městského rozpočtu. Je otázkou, zda město bude plnit podmínky evropské dotace v dlouhodobém časovém horizontu.

ČSSD nepodpořila změnu OZV č.2/2014, regulace hazardu a sázkových her, protože navržená změna na základě požadavku sázkové kanceláře SYNOT TIP umožňuje celodenní provoz kasin a nevytváří žádný tlak na regulaci hazardních her.

ČSSD podpořila udělení Ceny města i ocenění Dům roku 2015. Podpořili jsme i zamítnutí návrhu na prominutí smluvních pokut za chyby při realizaci investičních akcí Na Rochusu, ve Smetanových sadech či zahradách MŠ. Zastupitelé za ČSSD podpořili realizaci investiční akce kanalizace na ulici Sokolovské pro investora SVK, a.s.

ČSSD podpořila i Uzavření memoranda o spolupráci ve věci budoucího využití areálu bývalé věznice s tím, že je třeba blíže specifikovat financování rekonstrukce i náklady na budoucí muzeum totality z pohledu rozpočtu města. Zastupitelé za ČSSD podpořili Aktualizaci Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na Uherskohradišťsku s požadavkem na realizaci souladu mezi potřebami a poskytovanými službami se zaměřením na terénní služby. Důležité je prosadit i Centrum paliativní a hospicové péče, zejména z pohledu zajištění potřebné budovy i náhradu za Azylové bydlení Cusanus, pokud možno mimo centrum města.

ČSSD nesouhlasila s uzavřením usnesení č.108/8/ZM/2015 Návrhy opatření na zastavení úbytku a zvýšení počtu obyvatel města, zejména z důvodu nerealizace těchto opatření v praxi, ale pouze na papíře. Prosadili jsme pokračování tohoto úkolu, zejména z pohledu jeho praktického plnění a při návrzích Rozvoje města do roku 2030. ČSSD navrhla a prosadila usnesení, které doporučilo starostovi města provést kontrolu Odboru vnitřního auditu MěÚ k prověření přiměřenosti a účinnosti vnitřního kontrolního systému v rámci realizace záměrů města Uherské Hradiště, které doporučil KV ZM.

Předkládá: ing.Antonín Seďa, předseda Klubu zastupitelů za ČSSD

V Uherském Hradišti dne 5.9.2016

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama