Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.06.2017 9:00:40

Ústní interpelace na ministra financí Ivana Pilného ve věci důchodů

Ústní interpelace na ministra financí Ivana Pilného ve věci důchodů

Ukazuje se, že pan ministr financí zastává pravicové názory a podporuje zvýšení věku odchodu do důchodu nad 65 let. Problémem je, že již dnes je tento limit pro řadu lidí nemožný.

 

Vážený pane ministře,

v rozhovoru pro deník Právo jste vyslovil prognózu, že penzijní systém samozřejmě dojede, dřív nebo později. A navrhujete řešení, že lidé nad 65 let si buď našetří na své penze nebo budou muset pracovat, zřejmě až do své smrti. Zároveň jste sdělil, že potřebujeme, aby pracovali, protože je tady zoufalý nedostatek pracovních sil.

Vážený pane ministře,

nejenže svým výrokem šíříte poplašnou zprávu mezi starší spoluobčany, ale podle mého názoru žijete v jiném světě, než naši občané. Lidé v produktivním věku, kteří řádně chodí do zaměstnání, by si rádi na své penze šetřili a mnoho občanů tak činí. Nicméně jejich mzdy a platy jsou natolik nízké a životní náklady tak vysoké, že jim na penzijní připojištění zbývá maximálně několik stovek. A to si opravdu nekupují nová auta či necestují na dovolenou na Seychely, jak si vy myslíte. A hodně zaměstnanců, aby uživili své rodiny mají i druhá zaměstnání. A co se týká našich seniorů, ti jsou na tom většinově daleko hůře, než tito zaměstnanci.


Vážený pane ministře,

chci se zeptat, zda jste své výroky, které se hodí spíše do doby dávno minulé, vážně a pokud ano, mohl by jste objasnit vaši vizi či vizi politického hnutí ANO 2011 na řešení penzijního systému? Vždyť řada zaměstnanců je fyzicky či zdravotně na tom tak špatně, že si nedovedou představit pracovat do 65 let. A druhý dotaz, zda ministerstvo financí počítá v návrhu státního rozpočtu na rok 2018 s navýšením průměrné penze o minimálně 500 Kč. tak, aby průměrné penze neklesly pod 40% průměrné mzdy. Děkuji za vaši odpověď.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama