Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.02.2023 21:09:00

Vláda se tváří jako hospodář, ale je jako kozel zahradníkem

Vláda se tváří jako hospodář, ale je jako kozel zahradníkem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k asociálním krokům vlády Petra Fialy

 Současná vláda se opět chytila do vlastní lživo-populistické politiky. Sliby o nezvyšování daní vzaly za své a těch slibovaných 70 miliard úspor bude znamenat další zdražení pro zaměstnance, seniory a rodiny s dětmi a další škrty ve veřejných službách. ČNB a vládě se nedaří krotit vysokou inflaci, která opět vzrostla na 17,5 %.

Vláda se tváří jako hospodář, ale po pravdě je to kozel zahradníkem. Bere si půjčky na pomoc Ukrajincům, hodlá vydat dluhopisy na podporu SFDI, nechce omezit asociální politiku ČEZ a ministr zemědělství pouze "jedná" o cenách potravin, namísto toho, aby konal. Prostě současná vláda kašle na občany a firmy, například ji usvědčuje stanovení výše stropu na energie.

Zároveň vláda přilévá olej do ohně v rámci bezpečnostní hrozby, přicházející z východu. Namísto podpory mírového řešení sporu, který se táhne od roku 2014, zhoršila naše mezinárodní postavení vůči RF, Číně a zemím, které odmítají "vojenské" řešení války na Ukrajině.

Řešení této bezpečnostní, politické a dnes i ekonomické krize nejen naší vládou, ale celým Západem zhoršuje naši bezpečnost, naši životní úroveň i konkurenceschopnost naší ekonomiky. Ptám se, komu ku propsěchu? Rozhodně ne ku prospěchu občanům České republiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama