Ing. Bc. Miroslav Krejča, CSc.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2013 16:55:49

Král je mrtev, ať žije král…..

Král je mrtev, ať žije král…..

Nostalgii nad 8. březnem jako Mezinárodním dnem žen přehlušila inaugurace nového prezidenta České republiky ve Vladislavském sále Pražského hradu. Miloš Zeman přišel v doprovodu manželky i dcery, naopak premiér přišel sám a působil jak kůl v plotě.

Vzhledem k tomu, že ostatní vysocí ústavní činitelé – předseda Senátu, předsedkyně Poslanecké sněmovny, předseda Ústavního soudu i exprezident se tohoto aktu zúčastnili v doprovodu svých životních partnerek a partnerů, byla tato část účastníků tohoto významného aktu celkem genderově vyvážená – což je samozřejmě dobrý signál do Bruselu a s evropskou direktivou navrhující kvóty pro zastoupení žen si tedy určitě nějak poradíme…..

            Miloš Zeman složil svůj slib s pravou rukou položenou na Ústavu ČR. Snad je to signálem toho, že ji bude ctít více než jeho předchůdce. Ve svém inauguračním projevu ale stihl vybudovat ostrovy deviace  a vyhlásit svatou válku médiím.  Takže tak trochu něco proti úvodním větám, ve kterých slíbil republiku a její občany sjednocovat a ne rozdělovat. Ale počkejme si, co bude dál. Miloš Zeman s úzkým doprovodem se pak vydali na další zastávky tohoto slavnostního pátečního aktu. Většina účastníků společné schůze obou komor Parlamentu ČR ale dala přednost guláši a pivu ve Španělském sále. Přestože byla oficiální část programu v prostorách Vladislavského a Španělského sálu relativně krátká, chroničtí kuřáci projevovali zvýšenou nervozitu. Ale i naději, že se vše brzy změní. Takže i s tabákovou směrnicí si nějak poradíme a Bruselu odpovíme…..

z Pražského hradu

8. března 2013

Miroslav Krejča

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama