Ing. Bc. Miroslav Krejča, CSc.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.11.2013 11:30:54 - Merlin

Romea a neziskové organizace

Dobrý den pane senátore.
Zajímal by mě Váš názor na články Romea a podobných organizací, které polopravdami a zkreslenými údaji, dle mého mínění, poškozují jméno ČR v EU a ve světě. Jsou to především články týkající se problematiky likvidace vepřína v Letech u Písku a segregace Romů ve školství. V neposlední řadě i články, které hrubým způsobem napadají některé politiky, mimo jiné i Vás. Zajímal by mě i Váš názor na velmi štědré dotace těmto "neziskovým" organizacím. Děkuji za odpověď. Miroslav Ježek

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.12.2013 9:01:49 - Ing. Bc. Miroslav Krejča, CSc.
Jestli mohu, odpověděl bych textem, který si můžete přečíst i na mém profilu zde, a který  jsem právě na základě jednání pléna Senátu ve středu 27. listopadu dokončil. Pakliže vyhodnotíte, že je to moc dlouhá odpověď, a nebo že nereaguje dostatečně na dotaz, tak samozřejmě zasednu a napíši něco dalšího. Myslím, že ten text dostatečně reaguje na údajnou segregaci a diskriminaci v přístupu ke vzdělání. Co se týká bývalého sběrného tábora a současného vepřína v Letech, tak to by bylo na dlouhé povídání (jsem Písečák, takže mám k tomu relativně blízko). Tam jsme se bohužel dostali do stádia, kdy si každá strana mele to své a neposlouchá tu druhou.  A pár vykuků z toho pěkně těží. Jenom bych ještě rád připojil, že skupina senátorů je připravena podat dvě novely zákona č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi, ve znění pozdějších předpisů. Týká se to doplatků na bydlení a institutu veřejné služby. Dle pak novelu zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů. Toto se týká výkupu kovového odpadu. Vše je připraveno včetně paragrafového znění a důvodové zprávy. Takže jsme i v tomto směru aktivní a nečekáme až se probudí (nějaká) vláda či nová Poslanecká sněmovna. S pozdravem Mirek Krejča.