Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.09.2021 13:16:00

Špatná zpráva pro pracovité - drahota

Špatná zpráva pro pracovité - drahota

Komentář na facebookovém profilu k rostoucí inflaci

 Končící volební období vůbec nesvědčí o tom, že ANO, bude líp. Podle průzkumů možná zůstane ANO, tedy Aktiv Nespokojených Občanů, s druhou částí "bude líp" už je to beznadějně nahnuté, nebo realističtější asi bude výrok, že je to v háji. Skoro nemine den, aby se nevynořil další rekord. Včera vyskočil nenápadný údaj o růstu cen průmyslových výrobců. Oproti odhadům "odborníků", kteří meziměsíčně věštili růst cen o 0,6 procenta, realita se usadila na dvojnásobku. Průměrný meziroční růst cen dosáhl 9,3 procenta, což je rekord, naposledy poznaný v roce 1993. Dílčím rekordmanem je výroba v kategorii obecné kovy a kovodělné výrobky - kupující si meziročně připlatí o neuvěřitelných 26,7 procenta.

Možná některé spotřebitele ceny průmyslových výrobců nezajímají. Asi jim nedochází, že ceny průmyslových výrobců jsou předehrou pro ceny v obchodech. Takže vážení, cenový fičák pokračuje. Chtělo by se říci "držte si peněženky", ale rozumnější by asi bylo ty peněženky vyprázdnit, protože se můžete dočkat situace, že tapetování WC bude levnější provádět papírovými bankovkami než klasickou tapetou.

Pro ty, kdo chtějí opravovat, nebo budovat nové bydlení, to také nic moc není. Meziměsíční vzrostly náklady práce ve stavebnictví o 1,1 procenta a ceny výroby o 2,5 procenta.

Je téměř jisté, že až se bankovní vrchnost v ČNB probudí, pošle úrokové sazby vzhůru. Množina občanů zasažených současnou situací se dále rozšíří. Kdo tenhle bordel ustojí, to chci vidět. V normálních společnostech bývá zvykem, že když vás někdo vícekrát vyklopí do škarpy, příště už si s ním do auta nesednete. Reklamní volební žvásty a selfíčka z drůbežáren, kravínů, nebo ze skladů s proměnlivými účesy a melíry protagonistů/protagonistek, vám peněženky nenaplní a jistotu do příštích dnů nedají.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama