Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.09.2016 21:50:00

Lhát se nemá, miliarda miliard je varujícím trestem

Lhát se nemá, miliarda miliard je varujícím trestem

Podvod s emisemi přijde automobilku Volkswagen nejspíš hodně draho. Lhala o úspornosti svých vozů a trest přišel.

Analytik Frank Schwope ze společnosti NordLB v létě odhadl, že skandál bude stát automobilku 25 až 35 miliard eur (zhruba 676 miliard až 946 miliard Kč).

Volkswagen už v červnu přistoupil na to, že v USA za urovnání vládních a spotřebitelských žalob souvisejících se skandálem zaplatí až 15,3 miliardy dolarů (zhruba 370 miliard Kč).

Mrzí mě to, protože Německo a německá průmyslová produkce ve mně vždy evokovala poctivost, trvanlivost, důslednost... V Bibli se píše: „Nepromluvíš křivého svědectví proti bližnímu svému“. Líbí se mi, nejen jako lidovci, že pravidla sepsaná před dvěma tisíci lety mají tak hlubokou platnost i dnes. Jen bychom si je měli víc připomínat. Asi!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama