Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.02.2019 17:25:00

Odpuštění a budování budoucnosti je víc, než budovat vztahy na nenávisti

Odpuštění a budování budoucnosti je víc, než budovat vztahy na nenávisti

Projev na 26. schůzi Poslanecké sněmovny 1. února 2019 k zákonu o pobytu cizinců

 Děkuji, pane místopředsedo. Já bych vás požádal, abyste příště při podobném příspěvku, jako měl pan místopředseda Okamura, použil jednacího řádu, protože bod, který projednáváme, je novela o pobytu cizinců na území České republiky a EU. Jeho příspěvek s tímto tématem absolutně nesouvisel. Nebyla to faktická poznámka reagující na proběhlou diskusi. A podle mě to bylo v rozporu s jednacím řádem, ten obsah, jak zde vystoupil. To jen tak pro pořádek.

Dále k tomu, co zaznělo na adresu mou. Krátce budu reagovat. Cituji ze zprávy Aktuálně. "Podle Okamury šlo o tunelování peněz z hnutí. Z toho samého ovšem vlastního šéfa obviňují pučisté (v uvozovkách). Těm se nelíbí, že Okamura uzavřel smlouvu sám se sebou a nebo že nechal posílat miliony firmám za vlastní propagaci." Tolik z historie.

No, ještě pan místopředseda citoval dvě věci, já jsem přesvědčen, že co se týká česko-německých vztahů, bychom měli vycházet z Česko-německé deklarace vzájemného usmíření, kde je popsáno všechno. A já jsem přesvědčený, že vzájemné odpuštění a budování budoucnosti je víc než neustále se vracet do minulosti a budovat vztahy na vzájemné nenávisti.

A k tomu, proč jsem chtěl pana místopředsedu odvolat z tak vysoké ústavní funkce? Věc je poměrně jednoduchá. Tehdy jsem říkal a říkám to i dnes, že jsem přesvědčen, že předseda strany, jejíž tajemník tehdy vykřikoval, že homosexuálové a židi patří do plynu, a dnes je u soudu, stejně tak, kdy poslanec Rozner mluví o neexistujícím pseudokoncentráku a dnes se k tomu vrací policie, jsem přesvědčen, že zástupce strany, který reprezentuje tyto názory, nemůže být v tak vysoké ústavní funkci. Tolik pro doplnění, abych vyargumentoval, co zde říkal pan předseda Okamura.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama