Ing. Jana Bobošíková

Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.05.2010 18:52:40

Bobošíková vzkazuje sudeťákům: Zmlkněte a zůstaňte doma

Bobošíková vzkazuje sudeťákům: Zmlkněte a zůstaňte doma

Suverenita zásadně odmítá požadavky Sudetoněmeckého landsmanšaftu

Suverenita - blok Jany Bobošíkové zásadně odmítá požadavky Sudetoněmeckého landsmanšaftu, které dnes opět zazněly v bavorském Augsburgu .

Suverenita nepřipustí prolomení dekretů presidenta Edvarda Beneše. Jednoznačně se zasadí se o právní zakotvení výjimky z Lisabonské smlouvy, kterou politicky dojednal prezident republiky Václav Klaus a která má znemožnit jakékoliv znejišťování vlastnických vztahů v ČR do zákonů české republiky a mezinárodních právních dokumentů. „Jako jediná strana, která dnes hájí suverenitu naší země a bojuje za české občany žijící v pohraničí, budeme v Parlamentu české republiky skutečně hájit národní zájmy proti všem, kteří jsou dirigováni podnikatelskými lobby, rodinnými vazbami či osobními přátelstvími s německým landsmanšafem,“ řekla Jana Volfová

„Pokud chce pan premiér Bavorska Horst Seehofer podzim poprvé oficiálně přijet do Prahy obklopen aktivními členy sudetoněmeckých organizací, pak ať zůstane doma, nebude vítán“, zdůraznila Jana Bobošíková. V takovém případě bude Suverenita proti jeho návštěvě výrazně protestovat.

K obavám, že chytaná cesta má mít za následek zrušení Benešových dekretů nás vedou i slova šéfa sudetoněmeckého landsmanšaftu Posselta, který označil ohlášenou cestu za historickou událost a také to,že právě tento bavorský premiér se již dlouho dobu zasazuje o zrušení dekretů presidenta Edwarda Beneše.

Suverenita JB zásadně odmítala Lisabonskou smlouvu právě z výše uvedených důvodů. Jana Bobošíková ještě jako europoslankyně a novinářka mnohokrát poukazovala na provázanost řady českých politických špiček, některých církevních hodnostářů a politických komentátorů se sudetoněmeckým landsmanšaftem.

Sudetoněmecký landsmanšaft, u jehož zrodu stáli nacisté, si dlouhodobě činí územní a majetkové nároky vůči ČR.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama