Ing. Jana Bobošíková

Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.04.2010 16:35:00

On-line rozhovor s občany

On-line rozhovor s občany

Jana Bobošíková odpovídala občanům na dotazy v on-line rozhovoru.

V úterý na vaše otázky odpovídala Jana Bobošíková, která je celostátním lídrem strany Suverenita pro květnové volby. V moderovaném online chatu 30. 3. 2010 od 11:00 do 12:00 hodin.

Jaký názor máte na pana Zemana? Vím, že ještě nedávno jste ho uctívala jako vzor, a dnes prý o něm příliš pozitivně nehovoříte a vnucujete se spíše p.Paroubkovi ? Je to pravda? (dd.reditel)
Odpověď: Dobrý den všem tazatelům a čtenářům. Miloš Zeman je politik, kterého si vždy budu pro některé věci vážit. To ale neznamená,že nemohu mít vůči jeho některým krokům výhrady. Pokud jde o Pana Paroubka, představa jak se vnucuji jemu nebo kteréukoliv z lídru dalších politických stran,je absurdní.Smiřte se s tím, že k vlastní cestě v politice mi stačí uctívat hodnoty jako je práce, vlastenectví a odvaha a nepotřebuji k ní, ani já, ani Suverenita - blok, který vedu pod svým jménem do voleb, požehnání žádného ze současných politiků.

Vážená paní Bobošíková, kdyby jste mohla vrátit čas šla byste znovu do prezidentské volby před dvěma lety?. předem děkuji za odpověď. s přátelským pozdravem Jan klásek (hklas)
Odpověď: Ano, šla. Uvítala jsem tehdy příležitost pomoci tímto krokem udržet v čele státu člověka, který, stejně jako já, zná nebezpečí Lisabonské smlouvy pro majetek občanů ČR. Jak se posléze potvrdilo, Václav Klaus se zasadil o výjimku z Lisabonské smlouvy, nutnou pro bezpečná vlastnická práva našich občanů. Mé správné rozhodnutí potvrdila i neuvěřitelná drzost rakouského prezidenta, který nedávno podpořil rakouský landsmanšaft a volal po zrušení dekretů Edvarda Beneše. Vím, že jsem tímto krokem ztratila u některých lidí sympatie, ale zájem České republiky pro mě byl důležitější než momentální popularita. Prezident dokázal, že ČR není hadr na holi Bruselu.

Přeji hezký den,rád bych Vás zase viděl v televizi jako ostrou novinářku.Volby asi pro Vás nedopadnou dobře,je to reálné?Děkuji (rol.and)
Odpověď: Děkuji, jak dopadnou volby, záleží i na Vás. Naše ohlasy mezi lidmi jsou zcela jiné, než tzv. nezávislé průzkumy veřejného mínění. Připomínám, že před dva týdny volbami do Evropského parlamentu měla Suverenita podle těchto průzkumů 1,2 procenta a realita byla 4,3! Takže uvidíme.

Dobrý den paní Bobošíková, s jakými prioritami vstupujete do voleb a s kterými stranami byste si dokázala představit koalici? Jste nejpůvabnější žena v české politice, držím Vám pěsti! :) Jiří (jirka606)
Odpověď: Dobrý den, děkuji za poklonu, potěšil jste mě. Našimi prioritami jsou právo, práce, pořádek v suverenní ČR. Soustředíme se na vytváření pracovních míst, drakonický boj s korupcí (za korupci propadnutí až veškerého majetku), důchodovou a sociální reformu ve prospěch těch, kteří pracovali, pracují nebo si práci hledají narozdíl od těch, kteří dlouhodobě úmyslně žijí na dávkách. Chceme obnovit uranový program, dostavět Temelín, dobudovat dopravní infrastrukturu, zapojit povinně do státních tendrů české firmy. Zásadně odmítáme snížení penzí a chceme zabránit mezigenerační nenávisti, která se začíná mezi mladými lidmi, často i v důsledku prohlášení politiků, probouzet. Jsme pro tvrdý standard státních maturit, rozvoj zcela zničeného učňovského školství a pro obnovení povinné maturity z matematiky. Bylo by toho hodně, ale chci odpopvědět i na další dotazy.

Dobrý den,pokud se dostanete do parlamentu,koho považujete za možného partnera? Děkuju za odpověd. (vitanevrivy)
Odpověď: Každého, kdo bude ochoten spolu s námi zastavit rozkrádání ČR a pracovat na tom, aby naše země směřovala opětovně k hospodářskému růstu, vzdělanosti a prosperitě. A na tom, aby byla domovem, kde vláda práva a ne zpřátelených bratrstev toskánské nebo plzeňské pracky.

Dobrý den, zajímá mě Vaše hodnocení tzv. televizní krize na přelomu let 2000 a 20001. Jak zpětně vnímáte svou roli? Děkuji. P. Žiška (pave.zis)
Odpověď: Dobrý den, do ČT jsem jako profesionálka v roli ředitelůky zpravodajství šla dělat svou práci. Pohybovala jsem se v zákonných matinelech své zěmě i v etických matinelech lidské slušnosti. I dnes, po deseti letech lidé přehodnocují své tehdější jednání a názory. Hodně jich dodnes přichází s omluvou i s tím,že vědí, že se stali obětmi manipulace. Já jsem své názory měnit nemusela.

Dobrý den, paní Bobošíková. Nějak se ve Vás nevyznám. Občas někde přečtu Vaši kritiku stávajících záležitostí, ale nikde jsem nečetl Vaše návrhy k jejich řešení. Na negativizaci všeho nemůžete získat voliče. Proto bych např. rád znal Váš nazor na placení školného, finanční spoluúčast pacientů, nebo dúchodovou reformu. Děkuji a přeji pěkný den. (torro111)
Odpověď: Něco už jsem odpověděla výše. Finanční spoluúčast pacientů ve formě pojištění a placení pobytu v nemocnici, jinak ne, 30ti korunové poplatky jsou hlouppost, která nic neřeší a zatěžuje ordinace, školné se na soukromých školách už dávno platí, na státních bez školného, důchodová reforma komplexne spolu s ref¨rmou sociální a zdravotní. Vše v neprospěch povalečů.

Dobrý den, proč nejste již jedničkou na kandidátce v Ústeckém kraji jako v říjnu? (jsvejnar)
Odpověď: Protože jsem si uvědomila, že skutečný lídr v celostátích volbách, který aspiruje na premiéra, musí začínat tam, kde žije nejvíce občanů a kde jsou největší ekonomické a sociální problémy. Ty je třeba řešit, ne ukřivděná ega, jak se to evidentně děje na Ústec¨ku.

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat zda-li budete znovu kandidovat na prezidentku rád bych Vás na tomto postu viděl. Děkuji. (DR.OTAVA)
Odpověď: Pokud bude Suverenita-blok Jany Bobošíkové parlamentní stranou, budu její kandidátkou na prezidentku ČR v roce 2013. Suverenita o tom rozhodla v lednu. Ráda se postavím ostatním kandidátům a změřím s nimi své síly a vize.

Vážená paní, po volbách do EP Vám byla nabídnuta spolupráce od "Svobodných". Proč jste nepřistoupila na sloučení obou tématicky blizkých stran? Nebyl důvodem karierismus a snaha nepouštět si nikhoo k tělu? Děkuji (maxs.cz)
Odpověď: To, o čem píšete, není pravda. O žádném sloučení se Svobodnými jsem nikdy nejednala.

Dobrý den, Rád bych se zeptal jak byste řešila integraci menšin do společnosti a jaký je Váš názor na výuku romštiny na českých školách? Jindřich Kuča (djcukrovinka)
Odpověď: Nechápu smysl výuky romštiny. Je naopak potřeba, aby romské nebo třeba vietnamské či ukrajinské děti uměly dobře česky, pokud chtějí v naší zemi žít a pracovat.

Jaký názor máte na pana Topolánka? (JanValtr)
Odpověď: Nezodpovědný politik, který zavlekl občany ČR do područí lobbistů, podvázal spojenectvím se Zelenými energetickou soběstačnost země a dělal ostudu téměř všude, kam přišel. To říkám už řadu let a nyní se bavím nad prozřením ODS, která léta tuto politiku svého šéfa schalovala, prosazovala a kryla.
Jaký názor máte na to, jak dal Macek facku Ráthovi?? Předem děkuji VHrosek (VHrosek)
Odpověď: Dal mu ji zákeřně ze zadu, měl ho vyzvat na otevřený pěstní souboj. Na druhé straně od té doby všichni víme, že dát facku politikovi zas tak moc podle našich soudů nestojí...

Dobrý den, dal jsem Vám hlas do EP za Vaše názory a postoje pak mne srazil nadšení Váš "pakt či schůzka" s Paroubkem, tím jsem na Vás zanevřel a zkusím stranu VV. Nemyslíte si, že to byl od Vás chybný krok? (islanders)
Odpověď: Ne nemyslím. S politiky se scházím běžně a namých názorech to nic nemění. Přeji Vám hodně štěstí s VV, zejména s jejich pravdomluvným předsedou, který se nikdy nedotkl státních zakátek. A s exministrem Zielencem v pozadí.

Dobrý den, nechtěla byste být na kandidátce ČSSD, chybí jim teď ženský prvek? S pozdravem Podolská (podolskym)
Odpověď: Nechtěla. ČSSD má plnou pusu genderové problematiky, ale skutek utekl. A tak je to i v řadě dalších věcí - např. se nechtěli spojit s ODS a pěti krajích s ODS vládnou. Jinak - mezi našimi lídry je ze 14 osobností osm žen, celkově máme na kandidátkách pře 50 procent žen. A pokud něco říkáme, tak to i děláme - viz zrušení komand ČEZu.

Jste pro vstup Turecka do EU? (behemoth.leviathan)
Odpověď: Za současných podmínek v žádném případě.
Paní Bobošíková, není pro Vás politické partnerství s advokátkou Klárou Slámovou, která proslula obhajováním ultrapravicových radikálů a skinheadů, poněkud diskvalifikující? Nebudou si to voliči vykládat jako sympatie s pravicovými radikály? (tömas.jirak)
Odpověď: Rozhodně ne. Klára Slámová má jasné názory, které se pravicovým radikálům neblíží ani v nejmenším a mnohokrát to zveřejnila. V této zemi má však každý právo na advokáta a je otázkou profesionální i lidské cti JUDr. Slámové, že se nebojí případů, ktrým se ostatní kandidáti čistě populisticky vyhnou. Jsem ráda, že JUDr. Slámové vede kandidátku Suverenity - bloku Jany Bobošíkové v Praze. Ve sněmovně určitě nebude jen kývat a spát.

Dobrý den, když se dostanete do parlamentu, co uděláte jako první? (turek.matej)
Odpověď: Dáme návrh na snížení platů poslanců a všech ústavních činitelů na polovinu, navrhneme zrušení příspěbků politickým stranám za mandáty a souběhu platů a náhrad poslanců a senátorů. Navrhneme novelu zákona o ombudsmanovi ve smyslu ochrany svěřených osob v léčebnách dlouhodobě nemocných a dalších ústavech, vrátíme do hry zákon o náhradním výživném. Do smlouvy s Chorvatskem zapracujeme "Lisabonskou výjimku". Máme připraveno hodně odvážných řešení, včetně odvolání vedení ČEZ a začneme s nimi hned, jak to bude možné. Pokud dostaneme od občanů mandát.

Je v dnešní Poslanecké sněmovně nějaký poslanec, kterého byste označila za skutečného "vlastence"? (kingdave)
Odpověď: Například pan Schwippel nebo Šplíchal. Pro ty ostatní mícháme Nápoj lásky k vlasti, který jim předáme 30. dubna na Svatojánskou noc.

Chcete podporovat nebo omezovat přistěhovalectví do EU ze Severní Afriky a Blízkého Východu? (behemoth.leviathan)
Odpověď: Toto nepodpoprujeme. Je zde rozdílnost kultur a na efektivní integraci nemáme ekonomické možnosti.

Paní Bobošíková, fandím Vám. Chci se zeptat : Co si myslíte o politicích, kteří přebíhají sem a a tam? Např. paní Zubová? Děkuji Jakub (jakub82)
Odpověď: Děkuji Vám. Pokud politik změní po volbách politický program a hlasuje za jinou politickou vizi, měl by být odvolatelný. V návrhu Ústavy, který máme připravený, odvolatelnost politiků je. Všem děkuji za dotazy, omlouvám se, že jsem nestihla zodpovědět všechny, děkuji za zájem a přeji hezký den.

Z Ostravska Jana Bobošíková
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama