Ing. Jana Bobošíková

Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2010 15:12:00

Složenky, kam se podíváte

Složenky, kam se podíváte

Dopis rozhořčené občanky.

Pánové a dámy,

reaguji na rozesílání „složenek" na úhradu dluhu občanům České republiky. Tyto složenky obdrželi rovněž moji rodiče. Nevím skutečně, čím si to zasloužili, celý život poctivě pracovali, za socialismu nevynesli z fabriky ani roli toaletního papíru, svépomocí si postavili byt, umožnili mně a mému bratrovi vystudovat vysokou školu. Od státu nikdy nic zdarma nedostali, poctivě platili daně, nyní mají důchod kdy, jak se říká, žijí z ruky do huby.

Ani já, můj manžel a naše dvě děti nikomu nic nedlužíme. Po studiích jsme poctivě a tvrdě pracovali, platíme daně, přičemž naše příjmy jsou několikanásobně zdaňovány, a to nejen přímou daní z příjmů, ale především pak daněmi nepřímými a různými poplatky. Není naše vina, že jste se s těmito příjmy nenaučili hospodařit.

Za zbytek z vydělaných peněz, které jste nám po onom mnohonásobném zdanění milostivě jako almužnu ponechali, jsme si dokázali pořídit bydlení, nemáme žádnou hypotéku ani spotřebitelský úvěr, nepobíráme žádné sociální dávky. Nezadlužili jsme tedy ani sebe ani své děti. Žijeme podle pravidel, že pokud na něco nemáme, tak si to prostě nyní nepořídíme, ale až si na to našetříme. Kdybyste se ve svých funkcích chovali stejně, žádný veřejný dluh by nyní neexistoval. Ale ono z cizího krev neteče, že?

Nejsou to občané, kteří tento stát zadlužili. Jste to vy všichni politici, kteří jste se od počátku 90. let na řízení našeho státu podíleli, napříč celým politickým spektrem zprava doleva a zpět, kteří jste umožnili vytunelování a rozkradení státního majetku divokou privatizací a tunelováním, vytunelování penzijního systému, utopením prostředků na zdravotní pojištění do mramorem vyložených budov nesmyslného počtu zdravotních pojišťoven, v zadávání předražených veřejných zakázek, neadekvátním odměňováním manažerů státních firem atd. atp..

Takže, pánové a dámy, já, jako občanka tohoto státu, daňový poplatník, tedy váš zaměstnavatel, vás tímto volám ke zodpovědnosti. Ale ano, dluh lze rozpočítat i jinak než na všechny občany. Přepočítejte si laskavě veřejný dluh ne na občana včetně kojenců, ale na jednoho každého politika, který v průběhu posledních 20 let v této zemi zastával funkci, vytiskněte a distribuujte mezi sebe složenky a vraťte do veřejných rozpočtů to, co jste svým nezodpovědným jednáním umožnili zpronevěřit. Současně se omluvte všem poctivým lidem v této zemi a odejděte.

Jedna z rozhořčených občanek
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama