Ing. Jiří Blažek

Krajský předseda TOP 09 Vysočina
  • TOP 09
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2017 12:52:18

Vláda před volbami rozdává, účet za ni platí kraje a města

Vláda před volbami rozdává, účet za ni platí kraje a města

Ekonomice se daří, firmy vyrábějí a prodávají svoje výrobky, lidé dostávají za svoji práci zaplaceno a následně vydělané peníze utrácejí a částečně vracejí do státního rozpočtu. Ministr financí si mne ruce a nezapomene se chválit.

Není snad v současné době jedno zasedání vlády nebo poslanecké sněmovny, kde by naše milá vláda někomu neslíbila, že zaplatí to či ono, že dostanou přidáno učitelé, lékaři apod. na které se zdá, že může dosáhnout.

Občas vláda rozhodne, že přidá i těm, na které nedosáhne. Jedním takovým příkladem jsou řidiči autobusů u regionální přepravy. Zde již je po léta zaužívaný vztah, že kraje, co by objednatelé služby objednávají za předem daných podmínek od regionální ho přepravce službu – dopravu lidí do práce a z práce, dětí do školy ze školy. Jestli je to tak dobře nebo špatně, zda je to i hodnotově dobře nastaveno nechci nyní rozebírat. Naši bratři Slováci pro tento stav mají krásný výraz – Je to zaužívané! Na podzim se začnou ozývat řidiči od těchto regionálních přepravců, že mají málo peněz! Opět nebudu složitě rozebírat, zda kraje platí málo peněz přepravcům a ti platí málo řidičům nebo dostávají přepravci dost peněz a nechávají si tyto peníze (generují vyšší zisk) a řidiči dostávají málo. Fakt je jeden – řidiči na regionální přepravě nejsou dobře placeni a jsou na konci tohoto „potravního řetězce“. A naše moudrá vláda rozhodne svým vrchnostenským nařízením, že musí být řidičům přidáno. Začne poroučet! Na straně druhé zapomene, že by měla také platit. Jedno staré české přísloví říká: „Kdo poroučí, ten platí!“ Když se začneme zabývat chováním naší milé vlády, tak zjistíme, že to není jenom regionální přeprava a její řidiči, ale tak je i v krajských nemocnicích, u úředníků, kteří nejsou v přenesené působnosti. Našli bychom další příklady, kde chce vlády být hezká a na straně druhé na to nemá buď kompetence nebo tam nechce ty peníze dát. Obojí stav ukazuje na neschopnost vlády dobře a odpovědně vládnout.

Takže milá vládo, pokud chceš poroučet, tak se chovej jako každý slušný host ve venkovské hospodě - nezapomeň také platit.

ING. JIŘÍ BLAŽEK, PŘEDSEDA REGIONÁLNÍ ORGANIZACE TOP 09 PELHŘIMOVSKO

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama