Ing. Jiří Crha

  • ODS
  • Jihomoravský kraj
  • krajský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.04.2012 16:13:00

Daň z vína? Nápad jako z Kocourkova!

Daň z vína? Nápad jako z Kocourkova!

Návrh na zavedení spotřební daně z vína je podle kandidáta ODS na hejtmana Jihomoravského kraje naprostý nesmysl. Ministerstvo financí v návrhu počítá s tím, že by spotřební daň ve výši 1000 korun za hektolitr začala platit již od příštího roku.

„Pan Kalousek má v plánu získat na dani dvě miliardy korun, spočítal ale někdo, jaké ztráty způsobí nová daň ve všech navázaných odvětvích? Ministerstvo financí chce získat možná dvě miliardy, aby jinde o pět miliard přišlo. Pokud má někdo představu, že růst ekonomiky oživí tím, že zadupe podnikatele do země, je to cesta do pekla.“ uvádí Jiří Crha.

Tento krok vážně poškodí moravské vinaře a sníží jejich konkurenceschopnost na evropských trzích. „Moravská vína jsou tím nejcennějším vývozním artiklem, který náš kraj nabízí. Jsou součástí našich tradic, na které se váže cestovní ruch a řada pracovních míst. Zbytečné daňové zatížení tak citelně poškodí nejen vinaře, ale i většinu obyvatel,“ doplňuje Jiří Crha. Argument, že drobní vinaři budou povinnosti platit daň zproštěni, jen dokazuje, že celé toto opatření je nesystémové a nepromyšlené. „Nemůžeme přeci zvýhodňovat jednu skupinu na úkor druhé. Pevně proto věřím, že vláda své stanovisko ještě přehodnotí,“ uzavírá Crha.

Ing. Jiří Crha
Kandidát ODS na hejtmana

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama