Ing. Josef Hájek

  • ANO 2011
  • Orlová
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.05.2017 18:04:00

Podezření na únik informací ze spisu o žalobě státu na nevýhodnou privatizace OK

Podezření na únik informací ze spisu o žalobě státu na nevýhodnou privatizace OK

Projev na 57. schůzi Poslanecké sněmovny dne 25. 5. 2017 - interpelace premiéra Sobotky kvůli jeho uniklé korespondenci

 Pane premiére.

V roce 2004 jste prodal 46 procentní podíl státu na společnosti OKD za směšných 4,1 miliard korun. To že se jednalo o nevýhodný prodej konstatovala ve svém usnesení i Poslanecká sněmovna. V roce 2004 jste byl mladý nezkušený ministr financí, který údajně slepě věřil odhadcům. To dokáži pochopit. Co ale nedokáži pochopit je to, že děláte všechny kroky proti tomu, aby se po vytunelování společnosti OKD Bakalou, do rukou 44 000 hornických rodin vrátili alespoň byty.

O tom, že za zády tisíců hornických rodin kopete za Bakalu a nikoliv za horníky, dokazuje i Vaše mailová korespondence s panem Ivanem Přikrylem. Je pravdou, že tato Vaše korespondence Vám byla ukradena a určitě není slušné číst takovou korespondenci. Nicméně, pokud se naše ctěná sněmovna zabývá obsahem nelegálně pořízených nahrávek pana Babiše, cítím povinnost v zájmu 44 000 hornických rodin je také seznámit s obsahem tohoto uniklého mailu.

Dvacátého prosince roku 2015 Vám pane premiére pan Přikryl napsal cituji :

„Vážený pane premiére, pro Vaše časové vytížení a také proto, že na týden odjíždím mimo ČR Vás chci informovat, že jsem podle našeho dohovoru učinil úkony v kauze OKD, tak jak jsme o nich hovořili“.

Pan Přikryl pak dále pokračuje slovy cituji: „ Měl jsem možnost nahlédnout do spisu. S omluvou, pojala mě hrůza jaké právní nepřesnosti obsahují argumenty obžaloby." Konec citátu.

V souvislosti s touto korespondencí se Vás ptám pane premiére ptám

1. Ohlásil jste na policii podezření ze spáchání trestného činu v souvislosti s nelegálním nahlédnutím do tvz. živého spisu ? Pokud NE, tak proč. Pokud ANO, tak s jakým výsledkem

2. Jste ochoten a připraven se omluvit 44 000 hornických rodin za to, že ve sporu o hornické byty podporujete gaunera Bakalu ?

Děkuji za odpověď

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama