Ing. Josef Pavlík

kandidát do Senátu v okrsku 52 - Jihlava
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2022 16:53:48

Jak dlouho budeme ještě snášet naprostou nekompetentnost této vlády?

Jak dlouho budeme ještě snášet naprostou nekompetentnost této vlády?

Můžeme si dovolit současné výdaje na zbrojení? Kdo doplatí na nastavení rozpočtu a související vládní kroky nejvíc?

      Nová pětikoaliční vláda slibovala před svým nástupem do úřadu, jak bude svojí zodpovědnou politikou snižovat deficit státního rozpočtu. Neřekla ale, že tohoto stavu chce dosáhnout způsobem, který nelze nazvat jinak než naprosto asociální. Vzhledem ke kupní síle občanů ČR máme jedno z nejdražších bydlení, přemrštěné ceny energií, služeb a potravin. Díky cenové politice nové vlády jsou příjmy do státního rozpočtu sice extrémně vysoké, ale zapomeňte, běžní občané, že vám z těchto vysokých příjmů něco dáme, abychom vám ulehčili běžný život. Máme zcela jiné priority a na vás nám pramálo záleží. Musíme se přece spolupodílet na financování konfliktu na Ukrajině. Počínáme si, jako kdybychom měli doslova přeplněný státní rozpočet, a enormně zvyšujeme výdaje i na obranyschopnost ČR. Z tohoto důvodu jsme rozhodli o přípravě nákupu 24 kusů bojových stíhaček F-35 z USA, včetně s tímto krokem související následné úpravy základen v Čáslavi, Pardubicích a další třetí dosud nespecifikované základny v ČR. Celá tahle sranda vás bude stát jednorázově více než 100 mld. Kč (80 mld. Kč budou stát nové stíhačky a více než 20 mld. stavební úpravy tří vojenských základen). Musím ještě zmínit, že jedna provozní hodina F-35 stojí okolo 35 000 amerických dolarů, kdežto jedna provozní hodina švédského Gripenu stojí okolo 5 000 amerických dolarů. Dle nás zcela zanedbatelný rozdíl. ČR je v takové ekonomické kondici, že si naše vláda může dovolit úplně vše. Abychom všechny peníze, kterými naplníte díky přemrštěným cenám státní rozpočet, smysluplně utratili, budeme jednat přímo se švédskou vládou i o nákupu nových bojových vozidel pěchoty za cca pouhých 52 mld. Kč.

     Co k tomu dodat… Česká republika je jako silně zadlužená rodina, která si chce koupit auto značky Mercedes Benz na leasing, místo aby si pořídila daleko levnější škodovku.

     Ještě jeden příklad k dokreslení situace bych si dovolil uvést. V době největšího zadlužení a ekonomického úpadku si Řecko muselo nakoupit nejmodernější ponorku za cca 60 mld. Kč z Německa. Obdobný model nákupu se opakuje nyní i v ČR.

     Občané ČR, máte se prostě na co těšit. Prognózy ekonomického vývoje včetně rostoucí inflace jsou přímo děsivé, jak ostatně poznáte již v zimních měsících tohoto roku. Vláda našich akademiků (kteří jsou bez jakýchkoliv byznysmenských zkušeností) vás brzy připraví o poslední zbytek iluzí o zlepšení životní úrovně. O všech problémech umí dlouze a košatě vykládat (ostatně jako na akademické půdě), ale řešit je, to po nás občané už nechtějte. Vždyť máme ve svých řadách pouze jednoho ekonoma, který ale pracoval převážnou část profesního života v bankovním sektoru (a tam, jak je všeobecně známo, se díky nastaveným podmínkám v ČR vydělávají peníze snadno), a ostatní členové vlády obchodu vůbec nerozumí, což ostatně dokazují každodenním svým počínáním. Nikdy jsem neviděl, že by někdo v tak krátkém časovém období udělal tolik blbostí.

     Co udělat, abyste politický vliv zástupců vládní koalice eliminovali? V současných zářijových komunálních a senátních volbách nedávejte hlasy zástupcům této asociální pětikoalice. Zvolte si nové politické zástupce, kteří budou mít maximální snahu řešit naakumulované problémy dosavadní vlády zoufalců.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama