Ing. Josef Pavlík

kandidát do Senátu v okrsku 52 - Jihlava
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.09.2022 18:19:25

Představení kandidáta

Představení kandidáta

Kdo je Ing. Josef Pavlík, kandidát KSČM do Senátu ve volebním obvodu č. 52 - Jihlava?

 

Můžete se, prosím, voličům stručně představit, prozradit něco o Vaší rodině, zálibách?

     Narodil jsem se 12.4.1958 v Havlíčkově Brodě, kde celý život bydlím. Jsem absolventem Střední ekonomické školy. Po dvouleté základní vojenské službě jsem se přihlásil k dálkovému studiu při zaměstnání na VŠE v Praze, fakultě výrobně - ekonomické, obor ekonomika průmyslu. Toto studium jsem úspěšně zakončil v roce 1985 státní závěrečnou zkouškou.

     V roce 1980 jsem se oženil a s manželkou Janou máme dva dospělé syny. Žena celý svůj profesní život pracuje ve školství a v současné době zastává funkci vedoucí vychovatelky ve školní družině na základní škole. Starší syn Petr je absolventem Obchodní akademie v Havlíčkově Brodě a pracuje jako rozpočtář u akciové společnosti M-Silnice. Mladší Jan je lékařem v Krajské nemocnici v Pardubicích, kde pracuje jako radiační onkolog.

     Mezi mé koníčky patří především sport všeho druhu, ale hlavně jsou to lední hokej, kopaná a tenis. Mám rád zvířata a celý můj život mne provázejí moji milovaní psi. Rád chatařím a houbařím. Prostě normální spokojený chlap.


Jaké jsou Vaše profesní zkušenosti – a jaká práce pro Vás byla nejzajímavější?

 

     Pracovní zkušenosti mám hodně rozmanité, nebál bych se říci, velice pestré.

     Po skončení základní vojenské služby jsem nastoupil do oborového podniku Škrobárny v Havlíčkově Brodě. Zde jsem zpočátku zastával běžné ekonomické funkce a postupně jsem se vypracoval do řídících funkcí jako vedoucí odboru PAM a posléze ekonomický náměstek v největším závodě Škrobáren. Zde jsem působil do srpna roku 1991. Od září 1991 jsem začal soukromě podnikat ve společnosti GLYKOS s.r.o. Havlíčkův Brod. Tato společnost obchodovala především se zemědělskými komoditami. Byli jsme dva spolumajitelé, v roce 2000 bohužel můj společník onemocněl rakovinou a rok nato zemřel. Činnost společnosti jsem tedy ukončil a přihlásil se do konkurzu na pozici vedoucího organizačního a personálního oddělení na Krajském státním zastupitelství v Hradci Králové, v němž jsem uspěl. V roce 2005 jsem se spolu s Renátou Veseckou přesunul do Brna a stal se ředitelem sekretariátu nejvyšší státní zástupkyně. Zde jsem působil až do roku 2011. V roce 2011 jsem se stal ředitelem odboru kontroly a řízení ve společnosti MEDIS a.s. Hradec Králové. V roce 2016 jsem byl zvolen, coby lídr hnutí ANO 2011 na Vysočině, náměstkem hejtmana Kraje Vysočina. Tuto pozici jsem zastával do února 2018 a měl jsem zde na starosti dvě zásadní oblasti, ekonomiku a majetek kraje. Po rozpoutané hysterii stran mé minulosti rádoby novinářem Marešem, za vydatné politické podpory pana Miloše Vystrčila, jsem z funkce odešel.

     Když bych měl hodnotit, která práce byla pro mne nejzajímavější, jen těžko bych se rozhodoval. Každá sehrála roli v mém profesním růstu – a každá mě bavila, každá byla výzvou. Jedna? Tak asi Nejvyšší státní zastupitelství, kdy jsem vedle ředitele sekretariátu zastával i pozici tiskového mluvčího v době probíhající kauzy místopředsedy vlády Čunka.

     Mohu říci, že jsem vždy měl štěstí potkávat inspirativní kolegy a přátele, kteří mne učili, o čem je vlastně život. Bylo mezi nimi mnoho inteligentních a zároveň skromných lidí, na které nikdy nezapomenu. A na ty blbce a Jasánky, na ty už jsem zapomněl. 

Je o Vás známo, že jste byl aktivním sportovcem, co Vy a sport dneska?

     Protože pocházím z Havlíčkova Brodu, bašty ledního hokeje, bylo nasnadě, že bych se mohl věnovat tomuto sportu. A tak se i stalo. Od svých pěti let jsem hokej hrál závodně za místní klub Jiskra Havlíčkův Brod. Od žákovských kategorií přes juniorskou až po dospělé. Dva roky jsem byl kapitánem extraligové juniorky. V roce 1978 jsem byl vybrán do Dukly Litoměřice, kde jsem dva roky hrál druhou nejvyšší soutěž v ČR.

     V současné době už sleduji lední hokej, kopanou a ostatní druhy sportu pouze jako zapálený fanoušek.

Proč jste se rozhodl kandidovat právě za KSČM?


     Po ukončení činnosti v hnutí ANO 2011 v roce 2018, jsem působil jako krajský zastupitel v klubu KSČM. Musím říci, že jsem v tomto klubu poznal spoustu poctivých a pracovitých lidí, kteří chtějí něco dobrého pro občany kraje udělat. Do této práce jsem se aktivně zapojil i já, a tak vznikla naše další spolupráce. Pro současné senátní volby jsem byl osloven OV KSČM Jihlava, zda bych nechtěl kandidovat ve volebním obvodu č. 52. Nabídku jsem s radostí přijal, dává mi možnost maximálně využít životních zkušeností ke změně asociální politiky současné vládní garnitury. Levicová politika a levicové názory se musí opět výrazně zařadit do myšlení lidí, do systému, eliminovat ožebračování lidí, kterého jsme v současnosti svědky. Byl bych rád, kdybych i já mohl být součástí této změny.

Jaké jsou Vaše priority, co byste chtěl udělat pro Českou republiku, ale i konkrétně pro Vysočinu?

     Co bych chtěl udělat pro ČR z pozice senátora, pokud budu zvolen? Určitě bych chtěl, aby ČR měla jasně definovány národní a hospodářské zájmy, což v současnosti bohužel nemá. Vzorem je pro mne politika Viktora Orbána, který jasně ví, co jeho země potřebuje. Oprostil se od fantasmagorií EU (typu green dealu) a jednoznačně hájí národní hospodářské zájmy Maďarska. Srovnejte si to s tím, co dělají ti naši vládní zoufalci. Jsou natolik servilní vůči EU, že zcela zapomněli na naše občany, a kdyby jim v Bruselu řekli, ať vyskočí z pátého patra, určitě by skočili. Což mimochodem není úplně špatný nápad J Takovou vládu jsme zde skutečně ještě neměli.

     A Vysočina? Nutná je ekonomická stabilizace a maximální soběstačnost. Je mimořádně důležité, aby se zde vyrábělo a zároveň i spotřebovávalo co nejvíce výrobků. Protože jenom tak zde bude nízká nezaměstnanost a občané budou moci aspoň částečně čelit těm mimořádně nepříznivým podmínkám, které jim připravuje neschopná vláda. Region potřebuje státní pomoc v boji s kůrovcovou kalamitou, musíme usilovat o zadržování vody v krajině, o obnovu lesů, které vždy byly pro Vysočinu typické. No a pak mám pár drobných nápadů, jako třeba rozhlednu na Javořici J


Co byste vzkázal voličům?


     Až se budete rozhodovat o tom, komu dáte svůj hlas, dobře si to rozmyslete. Udělejte si sami obrázek o tom, kam nás dovedla současná vládnoucí pětikoalice. Zvažte, kdo je její součástí, kdo co dělá – a pro koho, v čím zájmu. 40% občanů ČR se pohybuje nad energetickou a finanční propastí a bude ještě hůř. Tyto komunální a senátní volby by měly být začátkem vystavení jasného NE všem pětikoaličním zástupcům. A především, nezůstávejte doma, běžte k volbám a využijte svůj hlas! Protože v těchto volbách každý hlas rozhoduje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama