ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.01.2017 14:28:19 - Koblížek P.

Jak byste naložil s přebytkem rozpočtu vy?

A jak byste hodnotil finanční gramotnost u nás? Divíte se, že jsou někteří tak zadlužení a řešíme tu osobní bankroty, exekuce atd? Vždyť politici uvažují stejně. Nadělám si dluhy a když mám peníze na splacení, tak je použiji na raději na něco jiného. Nemělo by to být protizákonné nehledě na to, že je to nemorální?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.01.2017 14:43:05 - Ing. Karel Fiedler

Zřejmě budeme mít na věc stejný nebo podobný názor. Již záhy po zveřejnění výsledků rozpočtu za rok 2016 jsem se vyjádřil, že jediné pro mě akceptovatelné využití přebytku rozpočtu je na úhradu státního dluhu, který máme sice menší, než v jiných zemích (procentuálně), přesto však není malý. Doufám, že Sněmovna nepřistoupí na různé socialistické návrhy, jak přebytek hned projíst, nebo si za něj pomyslně koupit hlasy voličů v nadcházejících volbách. A souhlasím s vámi i v tom, že by to mělo být protizákonné. Ale to by to muselo být nejdříve v zákoně, a ten by musela odhlasovat  Sněmovna (i Senát). A v současném složení Sněmovny si tím nejsem vůbec jistý. Proto znovu a opakovaně píši : občané, zvolte si jiné složení Sněmovny ... prosííííím!!!

Osobní bankroty a exekuce. Zatímco globální a nadnárodní holdingy vyvádějí nemalé mnohamiliardové částky do jiných zemí nebo daňových rájů, mzda u nás je neadekvátně nízká, že přivádí i pracující lidi do problémů. To je určitě špatně. Poměr ceny práce a zisku asi tedy není ve správném poměru, nicméně nesmíme zapomínat, že míra zdanění a ceny práce ovlivňuje i ochotu u nás investovat. Tady je potřeba vážit velmi uvážlivě, ale znovu uvádím, že cizí miliardy v daňových rájích jsou nám na houby. Stejně tak peníze povinných, kdyby je utratili za zboží a služby na našem trhu, by byly pro naši ekonomiku určitě prospěšnější, než sbírky uměleckých děl těch "nejúspěšnějších" exekutorů za stamiliony.... Ale i tady (u exekučních pravidel) je asi potřeba jiné složení Sněmovny, která by pak mohla mít ochotu hlasovat v zájmu lidí a zdravého rozumu nikoliv exekučního byznysu.