Ing. Karel Janeček

Bez stranické příslušnosti.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.02.2015 17:45:05

Díky Kvasinám je Rychnovsko průmyslovým „tygrem“ kraje

Díky Kvasinám je Rychnovsko průmyslovým „tygrem“ kraje

Vláda dala Kvasinám zelenou a podpoří další rozvoj průmyslové zóny. Je to dobrá zpráva nejen pro Rychnovsko, ale i pro Královéhradecký kraj a celou Českou republiku. Jedině díky investicím totiž může růst ekonomika a vznikat nová pracovní místa.

 Dle plánu bude společnost Škoda Auto investovat v následujících třech letech do rozšíření výroby v závodě v Kvasinách přes sedm miliard korun. Vznikne zde 1300 nových pracovních míst. Dalších zhruba 400 míst by v regionu mohli vytvořit investoři.

Tento výsledek se nezrodil jen tak náhodou. Kraj v minulosti úspěšně investoval do Kvasin stovky milionů korun; vylepšovat zde infrastrukturu. Stát tehdy poskytl na podporu průmyslové zóny miliardu korun. Nyní se počítá s podobnými obřími částkami.

Pro Rychnovsko to bude znamenat další možnost rozvoje a šanci na vylepšení dopravní a technické infrastruktury, podpory v oblasti školství či zdravotnictví. Věřím, že se kraj opět zhostí svého náročného úkolu dobře a pomůže spatřit světlo světa užitečným projektům, které pomohou vylepšit každodenní život lidí v regionu.

Velký dík patří v této souvislosti i premiéru Bohuslavu Sobotkovi, který se zapojil od samého počátku do vyjednávání o škodovácké investici. Je dobré vědět, že máme předsedu vlády, kterému nejsou kraje lhostejné a kterému záleží na jejich růstu.

Nyní už to bude hodně na nás všech, jak se k šanci na další úspěšný rozvoj zóny Solnice – Kvasiny postavíme. Bude to znamenat spoustu práce, ale myslím, že výsledek může stát za to. Rychnovsko je dlouhodobě ekonomickou jistotou a rozvojovým „žolíkem“ Královéhradeckého kraje. Jeho další hospodářský růst se vyplatí nám všem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama