Ing. Květa Matušovská

  • KSČM
  • Javorník
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.10.2013 14:34:29

Ohlednutí za prací ve sněmovně

Ohlednutí za prací ve sněmovně

Tři roky ve sněmovně.....


Tři roky jsou pro někoho málo, pro někoho hodně. Já si troufám říct, že pro mě to bylo hodně, protože jsem se musela seznámit s úplně něčím jiným, než na co jsem byla zvyklá.

Do sněmovny jsem byla zvolena v květnu 2010 díky preferenčním hlasům a stala jsem se nejmladší poslankyní za KSČM. Byla jsem zařazena do hospodářského a zahraničního výboru, pracovala jsem ještě v podvýborech pro dopravu, dále v podvýboru pro vědu, výzkum, letectví a kosmonautiku. V podvýboru pro styky s krajany a reprezentaci České republiky v zahraničí a vnější ekonomické vztahy.

Je samozřejmé, že jsem se nejdříve musela seznámit s chodem sněmovny, poslanecký klub mi v počátcích pomáhal, ale já jsem se chtěla všechno naučit sama, nechtěla jsem, aby mě »někdo vodil za ručičku«. Začátky byly obtížné, ale postupně jsem vnikala do tajů poslanecké práce, získávala první kontakty, studovala jsem materiály, obracela se na odborníky pro jednotlivé oblasti, spolupodepisovala jsem návrhy zákonů (novela zákona o civilním letectví, novela zákonu o platu představitelů státní moci, novela ústavního zákona o referendu, o vyrovnání s církvemi, novela zákona o volbách do zastupitelstev obcí, novela občanského zákoníku), všechny tyto zákony byly zamítnuty v prvním čtení, byla jsem zpravodajkou jedenácti návrhům zákona, podávala jsem ústní i písemné interpelace na premiéra i na členy vlády. Kdo jste sledoval přímé přenosy ze sněmovny, tak jste mě tam mohl zahlédnout při práci.

Moje články tiskly Haló noviny, Parlamentní listy, občas jsem se objevila i v denících Pardubického a Královéhradeckého kraje. Mou hlavní náplní však byla práce s lidmi, snažila jsem se řešit jejich problémy. Postupně jsem navštívila všechna města Pardubického kraje, jednala se starosty a místostarosty a snažila jsem se řešit problémy, se kterými se na mě obrátili. Do mých poslaneckých aktivit patřila i jednání v Pardubickém kraji, přestože už nejsem krajskou zastupitelkou, tou jsem byla v letech 2008 až 2012, zúčastňuji se jednání dopravního výboru, jsem v kontaktu s paní náměstkyní Pernicovou (školství a kultura).

Často jsem zvána na členské schůze a společně s jednotlivými okresními výbory KSČM Pardubického kraje jsem připravovala poslanecké dny. Na těch, vedle besed s občany, jsem řešila konkrétní problémy daného regionu. Jako příklad mohu uvést Střední odborné učiliště Polička a v Králíkách, obchvat ve Svitavách a Chrudimi, autobusovou zastávku u podniku OMB Composites Králíky, posledním problémem, kterým jsem se zabývala, je zjednosměrnění silnice 1. třídy nákladním automobilům nad 3,5t v úseku Svitavy - Lačnov, a tak bych mohla pokračovat.

Velmi dobrou spolupráci jsem měla s Hasičským záchranným sborem Pardubického kraje, pomáhala jsem i speciální mateřské škole, často jsem navštěvovala sociální zařízení a poznatky jsem předávala dál, aby se situace mohla řešit.

Finančně jsem pravidelně přispívala na různé sportovní a společenské akce (sportovci, neziskové sdružení Bonanza, kynologický klub, sbory dobrovolných hasičů, speciální školy, vystoupení mažoretek, pionýrské tábory, fotbalová utkání, atletické mítinky atd.).

Pracuji v Komisi mládeže při ÚV KSČM a jsem koordinátorkou práce s mládeží v Pardubickém kraji. Podařilo se nám zorganizovat některé pěkné akce. Pravidelně každý rok v létě pořádáme například výlet na kolech po krásách Pardubického kraje, kde nám v našem úsilí pomáhá místopředseda OV KSČM Pardubice Jaromír Lohniský, který vždy vymyslí něčím originální a zajímavou trasu našeho výletu. V letošním roce jsme zajišťovali Celostátní setkání mladých na Vysokém Poli, dále se snažíme zúčastňovat všech stranických akcí a pomáhat našim starším členům v jejich snažení. Určitě jsem na něco zapomněla, ale vy víte, že za vámi jezdím, pokouším se řešit vaše problémy, a pokud mi dáte důvěru a znovu mě zvolíte, budu v práci pokračovat, protože jsem zde pro vás.

Květa MATUŠOVSKÁ, vedoucí kandidátka do Poslanecké sněmovny, Pardubický kraj (KSČM)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama