Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.11.2021 20:35:00

Fotovoltaiku na 100 000 střech do roku 2025

Fotovoltaiku na 100 000 střech do roku 2025

Komentář na facebookovém profilu k fotovoltaice.

 Obnovitelné zdroje mají obrovský potenciál pro domácnosti, energetiku, ale i pracovní místa! #SPOLU této příležitosti chceme využít. Např. potenciál všech střech 1,5 milionu obydlených rodinných domů v ČR je tak velký, že tyto domácnosti mohou ušetřit až 18 miliard Kč ročně a nad tím se už vyplatí uvažovat.

Náš cíl je proto mít nová fotovoltaická zařízení minimálně na sto tisících střech do roku 2025. Vlastníkům se zjednoduší instalace zařízení na domech, získanou energii budou moci sdílet nebo prodávat a zavedeme provozní podporu menším fotovoltaickým zařízením díky soutěžení v aukcích (zelený bonus vyplyne z rozdílu mezi tržní cenou a nejnižší vysoutěženou cenou).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama