Ing. Markéta Pekarová Adamová

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • předsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.03.2015 13:28:12 - Kamil z Prahy 5

odpovíte?

Proč se vyhýbáte mému dotazu, který jsem vám položil? Je to snad proto, že nemáte odpověď-řešení? Dotaz najdete zde: http://www.parlamentnilisty.cz/profily/Ing-Marketa-Adamova-32268/otazka/chudoba-82280

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Bubnik, Jamščik, litek3, Pete22, navždy váš, klodar, Nordy, Dahlie, petrzvarů

Odpověď

26.03.2015 10:37:41 - Ing. Markéta Pekarová Adamová
Dobrý den,

pokud se člověk dostal do úpadku a má motivaci svou životní situaci řešit, lze se vyhnout návštěvě exekutora vyhlášením osobního bankrotu, tedy podání návrhu na vlastní oddlužení. Jednou z podmínek je, že musí mít dotyčný práci a musí být do pěti let schopen splatit věřitelům alespoň třicet procent dlužné částky. Po tuto dobu musí dlužník věřitelům odevzdávat všechny své příjmy nad rámec životního minima. Pokud po pěti letech uhradí dlužník minimálně třicet procent svých dluhů, soud rozhodne o prominutí zbytku dlužné částky. Podmínky osobního bankrotu upravuje zákon č. 182/2004 Sb., Zákon o úpadku a způsobu jeho řešení (tzv. insolvenční zákon).
Chce to samozřejmě velkou motivaci svou situaci řešit a rozhodně není snadné žít pět let pouze z životního minima, ale zodpovědnost za svůj život má každý sám ve svých rukou.