Ing. Marta Nováková

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2018 11:17:00

Ministryně Nováková ocenila osobnosti českého průmyslu

Ministryně Nováková ocenila osobnosti českého průmyslu

Ministryně Marta Nováková předala v úterý v rámci Medaile ministra průmyslu a obchodu čtyřem osobnostem českého průmyslu za jejich celoživotní přínos pro rozvoj našeho průmyslu a obchodu.

Slavnostní předání medailí proběhlo v rámci letošního 60. ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně.

Medaile je udělována jako ocenění za zásluhy, celoživotní práci nebo za významný čin v oblasti průmyslu nebo obchodu. Návrhy na ocenění podává ministryni devítičlenný nominační výbor. Ten je složen z respektovaných a uznávaných odborníků. V loňském roce bylo uděleno celkem 5 ocenění v rámci dvou slavnostních akcí.  Úplně první oceněnou se stala paní Zuzana Ceralová Petrofová, která stojí v čele královéhradecké společnosti Petrof.

 „Tímto oceněním chceme motivovat firmy k jejich rozvoji ale především ocenit výjimečné osobnosti českého průmyslu, ale i vývoje a výzkumu, za jejich celoživotní vynikající práci a významný přínos v oblasti průmyslu a obchodu. Jsem velmi ráda, že jsem dnes mohla předat medaile Ministryně průmyslu a obchodu opravdovým osobnostem.“ Řekla ministryně Marta Nováková.

Medailí MPO ČR byli oceněni

Mgr. Olga Kupec, Ph.D. jednatelka a majitelka společnosti Abydos, s. r. o., která se zaměřuje na zpracování litinových odlitků. Ocenění získala za celoživotní práci, zejména ve strojírenském průmyslu. Zaměřuje se nejen na strojírenskou výrobu, ale i na vývoj, inovace a technologický rozvoj a podporuje spolupráci průmyslu a škol v Karlovarském kraji.

Ing. Jan Rýdl stojí v čele rodinného podniku TOS VARNSDORF, a. s., patřícího k světově uznávaným výrobcům CNC obráběcích strojů a obráběcích center. Ocenění získal za celoživotní práci v oblasti strojírenství, zejména v oboru obráběcích a tvářecích strojů. Celý profesní život se věnoval strojírenství, 12 let byl prezidentem organizace sdružující české a slovenské výrobce. Byl spoluzakladatelem Výzkumného centra pro strojírenskou výrobu při ČVUT. Podílel se na prosazování duálního systému vzdělávání a na těchto principech otevřel vlastní firemní Střední průmyslovou školu.

Pavel Sobotka působí jako jednatel a ředitel společnosti Frentech Aerospace, s. r. o., která dodává přesné součástky do leteckého a vesmírného průmyslu. Ocenění získal za celoživotní práci v oblasti strojírenství, zejména v oboru přesné mechaniky. Významně přispívá k úspěšné propagaci českých výrobků v zahraničí.

Martin Wichterle stojí v čele skupiny Wikov Industry, a. s., kterou tvoří výrobní závody, aktivní na poli výroby a servisu robustních převodovek a ozubených kol do široké škály průmyslových oborů. Značka Wikov slaví v tomto roce 100 let své existence. Ocenění získal za celoživotní práci v oblasti strojírenství a sklářského průmyslu, kde se zasadil o zachování tradičních českých značek, čímž pozvedl věhlas a atraktivitu českého sklářství.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama