Ing. Martin Jiránek

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.10.2022 21:13:00

Díky lidem z digi vládního týmu pod Ivanem Bartošem, mám radost

Díky lidem z digi vládního týmu pod Ivanem Bartošem, mám radost

Komentář na facebookovém profilu k možnosti používat elektronickou podobu občanského a řidičského průkazu v mobilu.

 Češi budou mít MOŽNOST nahrát si občanku a řidičák do mobilu, aby je s sebou nemuseli nosit. To je samo o sobě dobrá zpráva. Další dobrá zpráva, že v této možnosti budeme jedni z prvních na světě. Jelikož často vidím, že v mnoha věcech jsme velmi pozadu, tak mi zvedlo náladu. A vůbec nejlepší zpráva je pro mě výsledek hlasování u článku. 70 % lidí tuto možnost vítá. 

Proč mě to těší? Protože to jednak potvrzuje některá srovnání, která jsem dřív četl, že Češi mají rádi technologické novinky a přistupují k nim aktivněji než například Němci. A za druhé proto, že jsem si se zájmem rozklikl diskuzi a... některé komentáře... no mazec 

Nejlepší jsou ty, ve kterých jsou lidé naštvaní, proč je do toho stát nutí, když nemají mobil. Tak si říkám, jestli si přečetli alespoň první větu, ve které je již čtvrté slovo, že budou mít možnost, tedy ne povinnost. Jo a jeden z nejvíc lajkovaných komentářů je, že "všechno jde do kopru". Tak jo no.

Každopádně díky lidem z digi vládního týmu pod Ivanem Bartošem za tento další malý krůček k digitalizaci a usnadnění.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama