Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.08.2019 8:22:47 - Damph

Babišova vláda dává pobyt nelegálům

Tento člověk v podstatě přiznává že sem přišel nelegálně, přesto zde dostal přechodný pobyt a je tu již 4 rokem: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rozhovor-uprchlik-migrant-z-iraku-nelegalni-migrace-zije-v-cesku-amazon.A190704_150353_domaci_lre. I pokud to byl původně uprchlík, měl zůstat v první bezpečné zemi - v Turecku - a navíc se sem dostal s pomocí pašeráků a podplatil policisty - stal se tedy z něj nelegální migrant. Proč nám ANO tvrdí že nepřijmeme ani jednoho nelegálního migranta, když to není pravda?
A proč to ANO tvrdí když sem dokonce přijímáme teroristy na léčení: https://www.lidovky.cz/domov/vyrocni-zprava-ncoz-pozor-na-teroristy-kteri-jsou-v-cesku-na-leceni.A190725_110959_ln_domov_vlh
Jak toto všechno může ANO dovolit?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.08.2019 12:23:47 - Ing. Martin Kolovratník
Dobrý den, pane Černochu,

víte, problematika pobytu cizinců je komplikovanější, než by se na první pohled mohlo zdát. Osobně neznám podrobnosti tohoto případu. Nicméně platí, že aby mohl cizinec v Česku získat dlouhodobý/trvalý pobyt, musí splnit veškeré zákonem stanovené povinnosti. V této věci Vám tak doporučuji, abyste se s tímto dotazem obrátil na ministra vnitra Jana Hamáčka z ČSSD, do jehož kompetence tato problematika spadá. Tím zároveň odpovídám i na druhou část Vašeho dotazu. Hnutí ANO není odpovědné za tento resort. Tudíž informace, že naše hnutí uděluje pobyt nelegálním migrantůmm, jsou sprosté lži! My rozhodně nic takového nepřipouštíme a nikdy nepřipustíme!