Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.09.2019 13:15:54 - guffi

Bezpečnost na silnicích

Máte vysvětlení, proč je přibývá dopravních nehod? Co jste učinili pro to, aby se jezdilo bezpečněji? Zpravíte silnice? Nebo shválně necháváte silnice samý zpomalovák=díra? Chcete vyhnat důchodce z dálnic. A co třeba mladí nezkušení řidiči? Nebo proč to nezakážete těm, co se vybodují? A už jste něco udělali se samotnou autoškolou? Ta stávající řidiče dostatečně nepřipraví. A taky nechápu, jaký smysl má, že po složení zkoušek nemůže kvůli vám měsíc řídit? Komu to polde vás prospěje? Řidiči určitě ne. Proč musí čekat na vydání řidičáku? Nestačilo by razítko, že mu bude vydán. Proč mají mladí doplácet na to, jak pomalu fungují úřady? Děkuji za vysvětlení

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.12.2019 9:11:40 - Ing. Martin Kolovratník
 Dobrý den,

na podobný dotaz jsem zde již jednou odpovídal. Odpovím proto stručně, abych se neopakoval. Máte pravdu, že nehod na silnicích přibývá a velmi mě to znepokojuje. Jsem přesvědčený, že tento negativní trend mohou zvrátit pouze zásadní systémové změny. Připravujeme proto nejenom novelu bodového systému, ale i novelu, která se zaměří na výuku a fungování samotných autoškol. Psal jsem k tomu článek, najdete ho ZDE. Co se týká Vaší otázky „Proč se musí čekat na vydání řidičského průkazu?“ Důvod je prostý. Získání řidičského oprávnění vyžaduje úkony, které jednoduše nelze provádět na počkání, ať už se jedná o vytvoření karty řidiče nebo o výrobu řidičského průkazu, který je úředním dokladem a obsahuje proto ochranné prvky proti jeho padělání.