Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.03.2014 15:36:13 - Luboš K

Proč má u Vás větší váhu nepředvídatelná ideologie (USA,EU,Ukrajina), než hospodářská soutěž?

Vaše prohlášení k dostavbě Temelína, uvedené v PL: „Naprosto s oběma ministry (Dienstbier a Stropnický) souhlasím. Jsme demokratická země a můžeme si vybrat, koho chceme za partnera. Chování Ruska bohužel v tuto chvíli má k demokracii daleko. Odmítnutí jejich firem je významným symbolem“. Nechápu, jak byste dokázal v rámci hospodářské soutěže a platných zákonů implementovat usnesení, že firma byla vyřazena z IDEOLOGICKÝCH důvodů. Nechcete odmítnout z ideologických důvodů i Mendělejevovu tabulku chemických prvků a mnoho dalšího, co vzešlo z Ruska, jako významný symbol Vašeho proamerického hnutí? Luboš K.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.05.2014 12:55:27 - Ing. Martin Kolovratník
Mrzí mě, že jsem vás popudil k tak trochu emotivní reakci. Určitě jsem to nemyslel ideologicky a určitě nejsem odpůrcem všeho ruského. Ba naopak – mám rád hudbu Čajkovského nebo Rachmaninova, přečetl jsem pár věcí od Puškina, vysekávám poklonu transsibiřské magistrále nebo ruským úspěchům v kosmu. Možná tedy odpovím jinak. Právě kvůli hospodářské soutěži a zachování  naší nezávislosti na zdrojích bychom měli hledat takové podmínky tendru, abychom si mohli svobodně vybrat a nebýt na Rusku ještě víc závislí.