Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.04.2015 10:14:55 - Miloš Krab

bodový systém

Dobrý den, zajímalo by mě, zda jsou nějaké oficiální statistiky, na kolik se osvědčil bodový systém? Původně se totiž tvrdilo, že má pomoci snížit nehodovost. Je tomu skutečně tak? A nepomohlo by snížení nehodovosti i zpřísnění testů na autoškoly? Vždyť nejvíce nehod způsobí právě mladí řidiči

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.07.2015 16:15:28 - Ing. Martin Kolovratník
Dobrý den. Přiznám se, že o takové statistice nevím. Ale je to od vás skvělý a zajímavý podnět!  Zeptám se na Ministerstvu dopravy a určitě vám dám vědět! Je to téma které mě dramaticky zajímá! Už na červnové schůzi totiž začneme  projednávat „novelu zákona o provozu na pozemních komunikacích“. A právě zde se budeme věnovat i bodovému systému a zpřísnění. Zjistím, prověřím a ozvu se. PS k autoškolám: jsem jednoznačně PRO  zpřísnění testů i pro přísnější zkoušky a dohled nad autoškolami. I toto promítnu do návrhů novely….. 
VELMI ZAJÍMAVÉ statistické výstupy bodového systému dělá tiskové oddělení MD a zveřejňuje je na webových stránkách: http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/Ridicske_prukazy_Autoskoly/Statistiky/sbh.htm).

Pokud jde o statistiky dopravních nehod, tak to je záležitost Ministerstva vnitra, potažmo Policie ČR, která ve smyslu § 124 odst. 9 zákona o silničním provozu vede evidenci dopravních nehod a na jejím základě zpracovává statistiky. Bohužel jsem ale nezjistil, že by se dělala nějaká studie týkající se přínosu bodového systému, pokud ano, nejspíš by ji dělalo oddělení Besip. I tam se zkusím zeptat.