Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.05.2014 11:29:10 - Lulek z Bystřice

drogy za volantem

Zajímáte se o resort dopravy a budu rád, když se vyjádříte k mým dotazům. Zajímalo by mě, zda byste byl zastáncem, aby bylo povoleno určité promile za volantem a druhá věc, co říkáte na to, že za stále více nehod můžou jiné drogy? Byť je také otázkou, na kolik je u závislých po použití drogy ovlivněno vnímání. Problém podle mě bude i jinde. Začal bych u autoškol, která by se měli změnit, i řidiči jsou stále více bezohlední a v neposlední řadě stav silnic. Děkuji za váš názor občan z Bystřice

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.05.2014 12:36:50 - Ing. Martin Kolovratník
Dobrý den. Nastolil jste několik souvisejících témat, vezmu to postupně. Veškeré moje úvahy a názory směřují ke zvýšení bezpečnosti na silnicích. Mrzí mě každá zpráva o vážné nehodě a ztracených lidských životech. Proto jsem já osobně pro nulovou toleranci k alkoholu. Nikdo si nesmí říkat, že mu „to projde“, že pil jen jedno pivo. Prostě nic. Problém s drogami je děsivý. Jen v našem Pardubickém kraji došlo v posledních letech k několika smrtelným nehodám kvůli drogám za volantem. A mezi oběťmi byly bohužel i děti. Takže jsem pro přísnější kontroly i tresty. Změnit by se měl i systém autoškol – problém je už zde, když se podvádí, řidičáky se kupují a mladí řidiči neprojdou řádnou zkouškou.