Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.10.2019 17:38:53 - kessyna

kontrola ojetých vozů

Pane Kolovratníku, přečetla jsem si váš příspěvek na internetu ohledně dovozu ojetých aut. Velmi mi tam ale chybí, jak má člověk, který bohužel nemá na nové auto a těch je hodně, poznat nebo si ověřit údaje o ojetině. Jak pozná, že nebylo manipulováno s tachometrem, že auto nebylo bouráno, že tedy cena odpovídá stavu vozidla. Dnes a denně vidím v pořadu Ćerné ovce n eštastné lidi, kteří si našetřili na ojetý vůz, a pak zjistili, že je to v podstatě vrakoviště. Nedomohou se nikde nápravy, a jejich investované peníze nikdy nevidí zpět. Jak je možné, že tato auto projdou technickou kontrolou bez problémů, no a za měsíc se jim auto v podstatě rozpadne. Tento problém tady je již léta, ale nikdo ho neřeší. Ŕešením myslím takové, aby se těmto podvodům zabránilo. Vy poslanci, kteří byste s tím měli zatočit, si můžete dovolit koupit auto nové, vás to netrápí, ale co obyčejní lidé. Vaše nápady na zlepšení problému mi přijdou bezzubé.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.12.2019 9:09:22 - Ing. Martin Kolovratník
Dobrý den,

předpokládám, že reagujete na výstupy, které vzešly ze semináře, který jsem pořádal v Poslanecké sněmovně. Přiznám se, že se touto problematikou velmi intenzivně zabývám a netajím se tím, že chci vyhlásit válku všem podvodníkům a šmejdům s automobily. Při koupi ojetého automobilu můžete jako spotřebitel samozřejmě udělat některé kroky, jako je ověření původu vozidla (tuto službu nabízí například soukromá společnost CEBIA). Nicméně hlavní odpovědnost leží na bedrech státu, který by měl nejenom personálně posílit Českou obchodní inspekci, ale především vytvořit zákony, které budou mnohem tvrději trestat podvodné jednání. Jak už to tak ale bývá, „ďábel“ spočívá v detailu. Myslím, že mohu mluvit za všechny své kolegy, že současný stav je absolutně nevyhovující a shodneme se, že ho musíme změnit. Bohužel existuje několik možných způsobů řešení a v tom je tak trochu problém, protože každý preferuje jiné. Teď je na nás, politicích, abychom se společně domluvili a zvolili to nejlepší z nich.